TOFAŞ FCA Fabrikaları İçin Türkiye’den Parça Sağlayacak

0
1494

TOFAŞ FCA fabrikaları için Türkiye’den parça sağlayacak. TL’nin diğer kurlar yanında daha düşük değere sahip olması, Türkiye’de üretilen daha kaliteli yedek parçaları çok daha ucuz maliyetle üretilmesine olanak sağlıyor.

TOFAŞ FCA Fabrikaları İçin Türkiye’den Parça Sağlayacak

Rekabetçi döviz kuru söyleminin ihracata katkısı az biliniyor ancak TL’nin değersizliği ihracata yeni bir kapı açıyor. Tofaş Fiat Chrysler Jeep (FCA): Türkiye’de üretilen yüksek kaliteli otomobil parçaları; diğer otomobillerde kullanılmasını sağlamak için anlaşmaya vardığını açıkladı. Tofaş Türkiye’yi yedek parça üretim üssü haline getirebilir.

Yapılacak olan bu çalışma ile Türkiye’den temin edilecek parçalar, Fiat ve Chrysler’in dünyadaki diğer fabrikalarında üretilen otomobillerde kullanılacak. Böylelikle Türkiye tedarik endüstrisi ulaşamayan ülkelerdeki satın alma operasyonları TOFAŞ’a ulaşma fırsatı elde edecek. TOFAŞ’ın da çatısı altında bulunduğu FCA Grubu, İtalya, Polonya, ABD, Kanada ve Brezilya’ya onlarca fabrikada üretim yapıyor.

FCA

Yerli Tedarikçilere İlave İhracat Fırsatı

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Tedarikçilerimizin teknik yetkinlik ve rekabetçilik anlamındaki kabiliyetlerini bir süredir FCA ile paylaşıyorduk. Bu kapsamda FCA’nın farklı fabrikalarında kullanılacak parçaların Türkiye’den satın alınmasına yönelik; teknik değerlendirme ve teklif çalışmaları için anlaşma sağladık. İlk etapta 15 farklı tedarikçimizle yürüttüğümüz sürecin satın alma kararı ile sonuçlanması halinde; yerli tedarikçilerimize ilave ihracat fırsatı doğacak” dedi. Oluşan bu platformun sonuç almaya başladığını belirtti.

Bu sürecin satınalma kararı ile sonuçlanması halinde yerli tedarikçiler için ilave ihracat fırsatı doğacak.

FCA

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu “FCA İle Beraber Çalışmak Üzere Anlaştık”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Pandemi süreci küresel tedarik zinciri yönetiminin yeniden gözden geçirilmesinin ve potansiyel bir dönüşümün tetikleyicisi oldu. Türkiye’nin avantajlı konumu ve tedarik sanayisinin kalitesi önemli fırsatları beraberinde getirebilir. Bu bakış açısıyla, FCA ile Türkiye’deki tedarikçilerimizin teknik yetkinlik ve rekabetçilik kabiliyetlerini bir süredir paylaşıyorduk. Bu yöndeki çalışmalarımız sonucunda, belirli parçaların teklifi için FCA ile beraber çalışmak üzere anlaştık. Bu çalışmayı, Tofaş’taki üretimden bağımsız olarak, tedarikçilerimize ilave ihracat hacmi yaratmak ve FCA’ya fayda sağlamak adına yapıyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here