Xinshiji Finja 500 | Çin Bu Defa da Kawasaki Takliti Üretti

0
1516
Xinshiji Finja 500

Bazen bu Çinli şirketlerin gerçek, yerleşik ürünlerin bu kadar bariz imitasyon çalışmalarından nasıl kurtulabileceklerini merak ediyoruz. Sahte iPhone’lardan, sahte saatlere ve mücevherlere ve şimdi, hatta sahte motosikletlere .Bugün burada Xinshiji Finja 500 formunda sahip olduğumuz şey tam olarak bu. Bu motosiklet tüm özgün şeyleri alıyor ve bu Çinli taklitçinin ilhamını nereden aldığı gün gibi açık olduğu gibi onu on bire çıkarıyor .

Finja 500 Tasarım

Neredeyse her açıdan bakıldığında Ninja ZX-10R’yi andırıyor. Boya işi ve çıkartmalar bile Team Green’in  tasarımına tanıdık bir görünüm kazandırıyor. Xinshiji Finja 500, çift kanatlı bir çerçeve üzerine inşa edilmiştir ve göz ardı edilmesi zor bir tasarıma sahiptir. Öne çıkan özelliklerden bazıları, kaslı bir yakıt deposu, yükseltilmiş bir ön cam,  farlar, hava giriş menfezinde bulunan bir LED DRL, yükseltilmiş bir koltuk, yukarıya doğru eğimli egzoz ve aynaya monte edilmiş sinyal lambalarıdır.

Bu Kawasaki Ninja ZX-10R'nin Uzun Süreli Kayıp Çinli İkizi mi?

Sanki Xinshiji gerçekten bir Ninja ZX-10R almış ve onu bir fotokopi makinesinden geçirmiş gibi  duruyor. Ancak daha yakından incelendiğinde ;bu motosiklet için kullandıkları fotokopi makinesinin de Çin’de yapılmış olabileceği açıkça görülüyor.

Yeni başlayanlar için, Xinshiji Finja, kusurlu panel boşlukları ve kasadaki tutarsızlıklar gibi bazı ayrıntılar gayet açık belli oluyor. Bu da şaşırtıcı değil, çünkü şirket gerçekten işe koyuldu ve motosikleti “Finja” olarak adlandırdı. Artık genç Instagram nesli, Finsta veya Sahte Instagram denen şeye aşina olacak. Bu Finja, Finsta’nız için kesinlikle mükemmel.

Bu Kawasaki Ninja ZX-10R'nin Uzun Süreli Kayıp Çinli İkizi mi?

Şimdi, Finja 500 şimşek kadar hızlı görünse de, kesinlikle öyle değil. Göründüğü üzere , Kawasaki Ninja ZX-10R’nin aksine, bu F(ake N)inja 500cc paralel ikiz motora sahip. ZX-10R’nin 200 beygir gücüne yakın bir şey de yapmıyor.

Özellikler

Bununla birlikte, Finja 500’ün performans açısından değil; ancak Kawasaki süper motosikleti kasa olarak taklit ettiğini garanti edebiliriz. Ninja ZX-10R’de yaklaşık 200 bhp güç üreten 998cc’lik dev motorun aksine Finja 500, 49.3 bhp’lik daha; mütevazı bir çıkış sağlayan 500cc, paralel ikiz bir motordan güç alıyor.

Bununla birlikte, bu motosikleti kullanırsanız ;kulak tıkacı takarsanız, müziğinizi maksimum ses seviyesine getirirseniz ve yeterince hayal kurarsanız; ancak kendinizi gerçekten Kawasaki’nin amiral gemisi süper spor bisikletini sürdüğünüze inandırabilirsiniz.

İKİNCİ EL MOTOSİKLET İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here