Kawasakiden Büyük Supriz: KLX300SM Süpermoto!

0
1441

Kawasakiden Büyük Supriz: KLX300SM Süpermoto! 2021 model yılı için kawasaki, serisine ilginç bir giriş yapmayı hedeflemektedir. Nihayet Kawasaki, Yamaha WR ve Honda CRF serileriyle yarışabilecek şekilde bir motosikleti ortaya çıkarmıştır.

Kawasakiden Büyük Supriz: KLX300SM Süpermoto!Kawasaki KLX300SM 292 cc, sıvı soğutmalı ve tek silindirli motor bloğuna sahiptir. 17 inçlik jantları, süpermoto ayarlı özel amortisörleriyle ortaya eğlence makinesi olarak çıkmaktadır. Motosikletin kuru ağırlığı sadece 136 kilogramdır. Gücün ve torkun, hafiflikle buluşmasını kawasaki KLX300SM’de görmekteyiz. Motosikletin sele yüksekliği 107 santimetredir. Kısa boylu insanlara denge problemi yaratacağını düşünmediğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Bu düşüncemin ana nedeni; motosikletin oldukça hafif ve ince olmasından kaynaklanmaktadır. İkinci nedeniyse yumuşak amortisör sistemidir. Süpermotolar’ın amortisör sistemleri ultra düzeyde darbe emici özelliğe sahiptir. Motosiklete ortalama kilolarda bir sürücü oturduğunda sele yüksekliği gözle görülür olarak kısalacaktır.

Farklı Tasarım! Kawasakiden Büyük Supriz: KLX300SM Süpermoto!

Bildiğiniz üzere süpermotolar diğer motosikletlerden çok daha farklı tasarımlara sahiptirler. Genellikle ülkemizde sevilmese de süpermotolar, ülkemizin yollarına en uyumlu yapıya sahiptirler. Supermotolar, bozuk yollara karşı konforlu ve yüksek derecede darbe emici amortisör sistemi, asfalta tutunmayı arttıran kalın yol lastiklerine sahiptirler. Kawasaki KLX300SM tasarım ve renk seçeneği olarak oldukça başarılıdır. Kawasaki yeşili ve siyah telli jant takımları birbirleriyle uyumludur. Süpermotolar’ın tasarım özelliklerinden en iyisi; kolay kolay darbelerden etkilenmemesidir. Kısacası süpermotolar sürüş odaklı motosikletlerdir. Dar virajlı yollarda, yüksek derecelerde yatma payına sahiptirler. Yüksek tork değerleriyle birlikte kontrollü gaz zevkini yaşatmaktadır. Kawasaki KLX300SM’in Amerika fiyatı 5300$ olarak belirlenmiştir. Ülkemize gelip, gelmeyeceği henüz belli değildir. Kawasakiden Büyük Supriz: KLX300SM Süpermoto! Eğer ülkemize gelirse, pazar payını etkileyecektir.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here