Her motosiklet sürücüsünün hayatındaki önemli bir anlardan biri de, Büyük motosiklete geçme kararıdır. Kişinin bu ağırlığı ve gücü yönetip yönetemeyeceğine dair şüpheleri bu zamanda ortaya çıkar. 2020 Kawasaki Z 650 ‘nin mükemmel sürüş dinamiği bu korkularınızı muhtemelen ortadan kaldıracaktır.

Kawasaki , 2016’nın sonlarında piyasaya çıkan  Z 650’sini güncelledi. 2016’nın sonlarında piyasaya sürülmesinden bugüne kadar, Kawasaki 37.250’den fazla Z650 sattı. Bu da sevilen ve başarılı motosiklet ürettiğinin göstergesidir. İyi bir motosiklet piyasaya sürmek, satış liderliği yarışını kazanmanın garantisidir.

Z 650 Yeni Teknik Özellikleri

Önceki model Z 650’den daha az güce sahip olduğu düşünülse de (4 hp bile olsa) Kawasaki’nin amacı, Daha düşük devirlerde daha iyi hızlanmaydı. Bununla birlikte yakıt tüketimi düşürmek ve hızlanmayı artırmak.

Sürücü ve yolcunun motosiklet ile uyumu her yönden gelişti. Görsel olarak, yeni yapılan  H2’yi anımsatıyor. Artık internet motosikletlere ulaştı ve Kawasaki Z 650 bunun bir örneğidir. Cep telefonumuz aracılığıyla internete ve burdan Rideology aracılığıyla Z 650’ye bağlanabiliyorsunuz. Akıllı Telefonumuzun, Z 650’nin 4 inç renkli TFT ekranla bağlanmasına olanak tanıyan Kawasaki, yalnızca iOS işletim sistemine sahip bir akıllı telefon için bunu sağlıyor. Çünkü Android ile de çalışmasına rağmen, onu çalıştıran tüm terminallerle anlaşması yoktur. Ancak Kawasaki’nin çok yakında bu sorunu çözecek.

Ekrandan toplam ve kısmi yolculuk verilerine, Yakıt tüketime, Ortalama hızlara, Servis aralıklarına, Gelen aramalara ve E-postalara erişebiliriz. Elbette takılı olan vitesi de bildiriyor ve ekranın arka planını beyaz veya siyah olarak görebilmenin yanı sıra ekranın o anki parlaklığa göre otomatik parlaklığa sahip olması nedeniyle her koşulda mükemmel okuma olduğu unutulmamalıdır.

Ve ışıklardan bahsetmişken, Dönüş sinyalleri hariç tüm optikler LED’dir. Yolcu, Artık isme layık görülen yeni koltuk minderi sayesinde önceki versiyondan daha iyi muamele görüyor. Dunlop Sportmax Roadsports, Sayesinde yola çok daha iyi tutunuyor. Motosiklet, Zaten Euro 5’e hazır, yani emisyonları daha temiz. Son olarak Kawasaki, motosikletin estetik, işlevsellik, Performans, Ergonomi veya güvenlik açısından kullanıcıya uyacak şekilde yapılandırılmasına olanak tanıyan çok kapsamlı bir orijinal aksesuar kataloğu tanıttı.

Mekanik olarak ise pek yeni haber yok. Dar boru şeklindeki şasi, sürücüye güven vermek için tasarlanırken, Kaydırmalı kavrama sayesinde vites küçültme sırasında işleri kolaylaştırmaya yardımcı olur. Koltuk yüksekliği, daha kısa boylu olanlar için korkusuzca bisiklete yaklaşmayı garanti ediyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here