Şimdiye kadar satılan en pahalı motosiklet: 11 milyon dolar… Pahalı motosikletleri düşündüğünüzde, bazı bilindik lüks markalar aklınıza gelir. Bunlar genellikle Ducati, BMW ve Harley Davidson gibi motosiklet markalarıdır. Ancak tahmin edileceği gibi dünyanın en pahalı motosikleti bu markalardan birine ait değil. Hatta bir motosiklet markası bile değil. Şimdiye kadar satılan en pahalı motosikleti ve onu tasarlayan şirkete bir bakış atalım.

Şimdiye Kadar Satılan En Pahalı Motosiklet: 11 Milyon Dolar

Peki ya size dünyanın en pahalı motosikletinin bir çanta firması tarafından tasarlandığını söylesem? Bunu beklememiştiniz değil mi? Cevabınız evet ise diğer bir şaşırtıcı şey olan fiyatından da bahsedelim. Sadece bu değil, bu el çantası şirketi motosikleti 11 milyon dolara açık artırmayla satmayı başardı. Peki bu motosikleti bu kadar pahalı yapan şey nedir?

Dünyanın En Pahalı Motosikleti Kim Üretti? Özellikleri Neler?

Dünyanın en pahalı motosikleti unvanı, 2012 yılında 11 milyon dolara müzayedede satılan Neiman Marcus Limited Edition Fighter’a ait. Tabi ki dünyanın en pahalı motosikleti pahalı olacak diye tasarlanmadı. Her ne kadar motosiklet 11 milyon dolara satılsa da 110.000 $’dan başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Karşılaştırıldığında, Combat Motors Wraith 155.000 dolardan başlıyor ve gerçek bir üretim motosikleti.

Şimdiye Kadar Satılan En Pahalı Motosiklet: 11 Milyon Dolar

Ama belli ki birileri bu tasarım motosikletini gerçekten beğendi. Ve değerinin bu fiyattan daha yüksek olacağını düşündü ve almaya karar verdi. Sonuçta, şeffaf tasarımı onu birinin motosiklet koleksiyonuna kazançlı bir katkı olabilirdi. 11 milyon dolara satılan Neiman Marcus Limited Edition Fighter, şimdiye kadar yapılmış 45 modelden biri olma unvanını taşıyor. Ayrıca bu da onu son derece nadir bir motosiklet haline getiriyor.

Neiman Marcus Limited Edition Fighter Teknik Özellikleri Nedir? Ne Kadar Güçlü?

11 milyon dolarlık bir bisiklet alıyorsanız, bunun mutlak bir güç merkezi olmasını umarsınız. Ayrıca bir koleksiyoncu da olsanız motosikletin gücü oldukça önemlidir. Motosikleti özel yapan bir şeylerin olması yüksek fiyat için kaçınılmazdır. Ayrıca bununla birlikte dünyanın en pahalı motosikleti güç açısından sunulan fiyata göre oldukça uysaldır. Confederate P120 Fighter bisikletinin üzerine inşa edilen Neiman Marcus versiyonu, 1966cc motorda 160 beygir gücü barındırıyor. Burada bir hatırlatma olarak 160 beygir gücünün azımsanacak bir rakam olmadığını belirtelim. Bu motor bir motosiklet için büyük ve hafif bir karbon fiber çerçeve ile eşleştirildi. Bu seçim nedeniyle motosiklet tam bir kambur model değil.

Neiman Marcus Limited Edition Fighter, saatte 306 km azami hıza sahiptir. Bu hız değeri de azımsanamayacak bir teknik özelliktir. Ancak bunun ötesinde, bu fütüristik motosiklet bir gizemle örtülmüştür. Ancak Neiman Marcus’un heyecanlı hikayesi burada bitmiyor. Çünkü bu Limited Edition Fighter motosikleti, tasarımcı moda şirketinin bir motosiklet ürettiği tek zaman değil.

Neiman Marcus Daha Önce Bir Motosiklet Yapmak İçin Ducati ile Birlikte Çalıştı

1998 yılında, Neiman Marcus ile ortaklık Ducati bir motosiklet üretmek için birlikte çalıştı. Bu çalışmanın ürünü olan motosiklet Ducati 748L Neiman Marcus Edition ortaya çıktı. Bu motosiklet meşhur 11 milyon dolarlık Fighter kadar nadir, güçlü veya pahalı değil. Ama döneminde ses getirecek kadar iyi bir tasarım ve güç aktarma organına sahiptir.

Ancak yine de bu tasarımcı moda şirketinin iki motosiklet üretmesi hala garip geliyor. Önceki çalışmanın ürünü Ducati 748L Neiman Marcus Edition’dan 100 adet üretildi. Bu motosikletlerden her biri 748cc’lik bir motorla donatılmıştı ve yaklaşık 98 beygir gücündeydi. Bununla birlikte, bisiklet hala 11 milyon dolarlık Limited Edition Fighter’dan çok uzak olmayan 248 kmh hıza ulaşabilir.

Şimdiye Kadar Satılan En Pahalı Motosiklet: 11 Milyon Dolar
Ducati 748L Neiman Marcus Edition

Ancak Fighter’ın aksine, birçok insan bu bisiklete gerçekten sahip olabilir (bir tane bulabilmeniz şartıyla). Bu bisikletler, iyi bir tasarımcı bakışına sahip olan sıradan bir Ducati modelidir. Ama bu yine de fiyatı diğerindeki gibi yükseltmez. Bu modellerin çoğu 10.000 dolardan daha az bir fiyata satıldı, bu da bir spor motosiklet için oldukça makul bir fiyat. Ancak bu biraz daha önceki yıllar için geçerliydi. Kolayca Ducati 748L Neiman Marcus Edition motosikletlerinden birini bulabileceğiniz zamanlarda.

Şuan bu bisikletlerin her ikisi de yakın zamanda sahip olamayacağınız kadar nadir bulunur. Ve eğer daha iyi hissettirecekse, hayatınız boyunca 11 milyon dolar kazanma olasılığınızı da düşünebilirsiniz. Şimdilik yapabileceğimiz tek şey, dünyanın en pahalı motosikletini işaret etmek ve incelemek.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here