Matrix Resurrections: Hangi Motosikletleri Göreceğiz? Matrix filmi ilk olarak 1999’da çıktığında, Hyundai’ye kendi Matrix hatchback’ini üretmesi için ilham verdi. Aradan yirmi iki yıl geçti ve dördüncü film vizyona girmek üzere. Ancak bu sefer araçlar hakkında düşünmeniz pek olası değil. Bunun yerine motosikletlerin resimlerini canlandırmaya ve göstermeye daha yatkın. Çoğu kaynağın bildirdiğine göre, filmdeki en az bir sahnede belirli bir motosiklet modeli vurgulanacak. Bu hangi motosiklet modelidir? Markası nedir? Aksiyon sahnelerinin vazgeçilmezi olacak mı? Ve daha fazlasını görecek miyiz?

Matrix Resurrections Fragmanı ve Motosikletler

Matrix Resurrections, Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un Neo ve Trinity rollerini yeniden canlandırmak için geri döndüğünü gösteriyor. Fragman, Neo’nun bir terapistle gördüğü “rüyalar” hakkında konuşmasıyla başlıyor. Ayrıca bu rüyalar rüyadan daha fazlasıymış gibi geliyor. Eşmerkezli bir düzende uçan kuşlar gibi tuhaf olaylardan dolayı delirdiğini düşünmeye başlamıştı.

Fragman devam ederken Neo’nun önceki filmlerden bildiğimiz mavi haplarını, çevrede gördüklerinin gerçek olduğuna inandıran haplar olarak attığını görüyoruz. Artık o hapları kullanmadığına göre, bir zamanlar olduğu gibi etki altında da değil. Çarpıştırıcıya göre, Morpheus’un daha genç bir versiyonu gibi görünen bir şeyle karşılaştığında, ona kırmızı hap verilir. Bu ilaç, içinde bulunduğu sahte gerçekliğin çözülmesini temsil ediyor.

Eğer daha önce izlemediyseniz aşağıya The Matrix 4: Resurrections Fragmanını bırakıyoruz:

Neo, bir kafede Trinity ile tanışır. Ancak el sıkışmaları, bir şekilde daha önce tanıştıkları bir bağlantı getirir. Daha sonra Trinity ve Neo’nun bir binanın çatısında militarize edilmiş bir mangaya karşı savaştığını görüyoruz. Neo doğaüstü yeteneklerini mermilerin onlara çarpmasını durdurmak için kullanır. Hatta bir füzenin yolunu bir helikopterden diğerine yönlendirmeyi başarır ve etkili bir şekilde havaya uçurur. Jessica Henwick tarafından oynanan yeni bir karakter ortaya çıkıyor ve daha fazla aksiyon sahnesi başlıyor. Tabi bu aksiyon sahnelerinin vazgeçilmezleri var. Bir motosiklet gibi.

Fragman, Neo’nun Jonathan Groff’un oynadığı başka bir terapistle konuşmasıyla başladığı gibi bitiyor. Bu sefer terapist, Neo için her şeyin başladığı yere geri dönmekten, fragmanın fiilen bittiği yer olan Matrix’e geri dönmekten bahsediyor.

Yeni Matrix 4: Resurrections Filmi Hangi Motosikletleri Öne Çıkaracak?

Fragmanda önemli noktalar var ve bu motosiklet tutkunlarının heyecanla beklediği şey. Yani filmin izleyiciye sunmayı vaat ettiği motosiklet aksiyon sahneleri. Çoğu yoruma göre, Neo ve Trinity’nin sürmekte olduğu motosiklet bir Ducati Scrambler 1100 Pro. Ve böyle olduğu için, römorktaki birçok insan zaten koltuklarının kenarında duruyor.

Matrix Resurrections: Hangi Motosikletleri Göreceğiz?
Ducati Scrambler 1100 Pro | Getty Images

Ducati, motosikletlerin Ferrari’si olarak anıldığı noktaya kadar yüksek kaliteli döngüleri ile tanınır. İkonik motoru ve tasarımıyla da tanınan Ducati’nin bu özel modeli, farklı bir egzoz sistemi ile modifiye edilmiştir. Hatta bisikletin arka tekerleği üzerinde araba çamurluğuna sahip. Ayrıca, güvenlik ve filmde kullanılma amacıyla ön frenler çıkarıldı, böylece döngü doğrudan yönetmen platformuna bağlanabildi. Daha önce sızdırılan fotoğraflar, çiftin yoğun siste motosiklet kullandığını ve akrobasi gösterileri yaptığını gösteriyordu.

Görünüşe göre bu, Trinity karakterinin bir Ducati motosikletine ilk binişi değil. 2003’ten The Matrix Reloaded’a geri döndüğünde, filmin otoyol kovalamaca sahnelerinden birinde bir Ducati 996 Superbike’a bindi.

The Matrix 4’te Sadece Bir Motosiklet Sahnesinden Fazlası Olacak mı?

Bunun cevabını henüz bilmiyoruz. Ama şansı oldukça iyi. Inside Hook’a göre, Glory Motor Works mağazası film ekibine çekimler için gereken motosikletleri sağladı. Sahibi Justin Kell, film setlerine ihtiyaç duydukları motosiklet aksesuarlarını sağlamada büyük rol oynuyor. Ayrıca bakım ve sürüş eğitimi de veriyor.

Inside Hook ile yaptığı röportajda, motosikletleri seven ve kendi bisiklet serisine sahip olan Keanu Reeves ile çalışmaktan bahsediyor. Matrix 4 filmi, tüm motosiklet sahnelerini altı hafta içinde San Francisco’da çekti. Sonunda hangi sahneleri çektikleri hakkında herhangi bir ayrıntıyı tartışma özgürlüğüne sahip değildi. Ancak başladığı söylenen eğlence nedeniyle üzerinde çalışılan birden fazla sahne olduğu tahmin edilebilirdi.

Filmin çıkışı için şuan verilen tarih 22 aralık 2021’dir. Matrix Resurrections: Hangi Motosikletleri Göreceğinizi yukarda anlattık. Bu arada, fragmanın birkaç saniyesinde ortaya çıkan Ducati’ye bir göz atabilirsiniz. Ya da Reeve’s Arch motosikletlerinden birini satın almak için inceleyebilirsiniz.

İkinci El Motosiklet İlanları

2021 Ducati Monster: Markanın Ruhunu Yansıtıyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here