Dünyanın En Pahalı 10 Motosikleti! Milyonlarca kişinin tutkusu olan motosiklet pek çok kişi için bir yaşam tarzı ve özgürlüğe açılan kapı. Peki bir motosiklet için en fazla ne kadar ödersiniz? Bu yazımızda dudak uçuklatan fiyatlarıyla adeta bir servet değerindeki motosikletlere yakından bakacağız.

Dünyanın En Pahalı 10 Motosikleti

Neiman Marcus Limited Edition Fighter

Neiman Marcus, 1907’de Dallas’ta kurulmuş ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bilinen lüks konusunda uzmanlaşmış büyük bir perakende zinciridir. Ayrıca 110.000 dolardan başlayan fiyatlarla motosiklet satışı yapmaktadır. Ancak sınırlı sayıda üretilen Fighter çok özel bir fiyatla piyasada: 11 milyon dolar. Sadece 45 adet olarak üretilen ve birçok uzman tarafından bir tasarım şaheseri olarak görülen motosiklet, bir saatin içini andıran bir gövdeye sahip. Ayrıca bu motosiklet 314 km/s hıza ulaşabilir.

Dünyanın En Pahalı 10 Motosikleti!

Ecosse ES1 Superbike

Banka hesabınızda 3 milyon 600 bin dolarınız varsa ve 370 km/s hızla seyahat etmenin heyecanını yaşamak istiyorsanız Ecosse ES1 Superbike tam size göre. Sadece 10 ünitede yapılan bu, McLaren’in teknik direktörü Dick Glover’ın çalışmasının sonucudur. Ayrıca iki tekerlekli aracın performansını artırmak için mühendis, çok sayıda F1 teknolojisini bisiklete aktardı. Özel malzemelerin kullanımı (çerçeve karbon fiberden yapılmıştır) hem aerodinamiği hem de elektroniği iyileştirmeyi mümkün kılmıştır. Daha fazla ergonomi ve kontrol için lüks deri koltukta oturan sürücünün dizleri vücuda çok yakın.

 

Harley Davidson Cosmic Starship

Sanat, tarih ve mühendisliğin birleşimiyle ortaya çıkmış efsane. Eşi benzeri olmayan bir motosiklet. O kadar özel ki, bir müzede bile sergilenebilir. Sanatçı Jack Armstrong tarafından elle yapılmış ve bir milyon dolarlık mütevazi bir miktar için piyasaya sürülen bir örnek. Hatta Amerikan basını tarafından “Milyon dolarlık Harley” olarak tanımlanması tesadüf değildir. Andy Warhol’un varisi olarak kabul edilen kişi tarafından dekore edilmiştir. Ayrıca bir bilgi olarak Armstrong’un resimleri 300.000 ila 3 milyon dolar değerindedir. Kozmik Yıldız Gemisi, 1250cc’lik bir motor etrafında inşa edilmiş bir sanat eseridir. Saf Harley tarzındaki metal gövde, özel renkler ve dokularla süslenmiştir. Ve tabi ünlü sanatçının imzasını taşımaktadır.

Dünyanın En Pahalı 10 Motosikleti!

Dodge Tomahawk V10 Superbike

Ünlü otomobil markası Dodge’un yüzüncü yıllık kariyeri boyunca “süper” bir motosiklet de ürettiğini biliyorsanız, elinizi kaldırın. 2003 yılında Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtılan, her biri 550.000 $ (yaklaşık 500.000 €) fiyatla yalnızca dokuz birimin satıldığı tahmin ediliyor. Ayrıca Art deco tarzındaki tasarım, Chrysler’in tasarımcısı Mark Walters’a emanet edildi. Motorun toplam hacmi 8,3 litre, 500 HP ve 370 kW güç üretiyor. İki tekerlekli bir araçtan daha fazlası olan Dodge Tomahawk V10 Superbike, dört tekerlekli bir araçtır. Aslında araç, hem önde hem de arkada iki tekerlekle donatılmıştır. Ayrıca tekerlek çiftleri bağımsız olarak hareket ederek, aracın gerçek bir motosiklet gibi viraj alırken karşı yöne dönmesine ve eğilmesine izin verir. Yıllar boyunca Tomahawk’ın en yüksek hızı bir tartışma kaynağı oldu. Dodge başlangıçta 680 km/s’ye çıktı, sonra 480 km/s’ye düştü. 2.600 mm uzunluğunda, 700 genişliğinde ve koltukta 740 yüksekliğinde, kuru haldeyken 680 kilo ağırlığında.

Dünyanın En Pahalı 10 Motosikleti!

Yamaha Roadstar BMS Chopper

Tüm iyi motosiklet mutlaka Ducati veya Harley-Davidson “markalı” değildir. Sanat, lüks ve mühendislik bir araya gelerek bu abartılı modeli ortaya çıkardı. BMS Chopper, 2006 yılında 1.700 cc’lik bir motor etrafında elle inşa edildi. Bu büyüleyici iki tekerlekli model, 24 ayar altınla kaplanmış tamamen parlatılmış metal bir gövdeye sahiptir. 500 bin dolara mal olacak kadar şık bir görünümdedir. Bununla birlikte, ayrıntılı motosiklet tutkunları ruhlarını huzura kavuşturmalıdır. Ayrıca dünyada Yamaha Roadstar Bms Chopper’ın çok az örneği vardır.

Ecosse Titanyum Serisi FE TI XX

Hassas mekanik, incelik ve lüks: bunlar bu süper motosikleti oluşturan ana parçalardır. Sınırlı sayıda üretilen (sadece 13 parça) ve 300.000 $ bir maliyetle satışa sunuldu. Ayrıca bu iki tekerlekli araç, Denver (Colorado) merkezli bir Amerikan zanaatkar evi olan “markalı” bir Ecosse modelidir. 225 beygir gücünde 2.4 litrelik bir motorla donatılmıştır. Ayrıca çerçeve, seramik cilalı titanyumdan yapılmıştır. Tasarım, sade ve minimalist motosiklet tutkunları içindir. Büyük dairesel far, düğmelerdeki aynalar, sinyal lambaları ve LED ışıklar. Ayrıca internette dolaşan haberlere göre, Titanium Serisi Fe Ti XX’nin ilk müşterisinin zengin bir Çinli adam olduğu görülüyor.

Feline One

Lüks, tasarım ve yüksek teknoloji, iki kelimeyle Feline One. İsviçreli tasarımcı Yacouba Galle’nin elinden doğan iki tekerlekli araç, ağırlığını azaltacak bir kaporta veya aerodinamik koruma olmadan dinamik şekiller ve kuru çizgilerle karakterize edilir. Motor, 170 beygir gücü, altı vitesli şanzıman ve ön fren için dört diskli (her iki tarafta iki) üç silindirli bir 801’dir. Şasi için titanyum, hafif havacılık alaşımları ve karbon fiber kullanıldı. Ağır 155 kilo, ön süspansiyon, salıncak ve jantlar karbon fiberden yapılmış, jantlar 17 inç. Yacouba Galle, yaklaşık elli kadar Feline One üretmeyi planlıyor. Ayrıca ilk modelleri 2016 yılının başında yaklaşık 250.000 Euro’luk bir fiyatla piyasaya sürüyor.

Ducati Desmosedici D16RR

Sokağa koymak yasal ama yolda durmamak için 320 km/s hıza dokunmamak daha iyi. Çünkü bu iki tekerlekli arabanın ulaşabileceği hız bu. 2006’da sunulan ve 2007 ve 2008’de sadece 1.500 adet üretilen motosiklet, doğrudan Ducati Corse departmanı tarafından yapıldı. MotoGP sınıfında kullanılan Desmosedisci prototipinin yol versiyonudur. Burada baş harfleri RR aslında Race Replica anlamına gelir. Market değeri? myfirstclasslife.com sitesine göre fiyatı 60 bin euro olmasına rağmen iyi bir 232 bin dolar civarında. Motor bir V4’tür (989 cm3). Tüm bisiklet gibi, motor da özel ve çok hafif malzemelerden yapılmıştır. Ayrıca titanyum, alüminyum alaşımı ve magnezyum yapıya sahiptir. Açık egzozlar ve özel kontrol ünitesi ile geliştirilen güç 200 hp’yi aşıyor.

Dünyanın En Pahalı 10 Motosikleti!

Honda RC213V-S

MotoGP devrelerinden günlük şehir asfaltına kadar her yerde kullanılabilecek bir motosikletten bahsedelim. Marc Marquez’in bisikletini alın, biraz değiştirin ve yolda da sürülebilir hale getirin. Ve Honda bunu gerçekten yaptı. Adı Rc213V-S ve İspanyol şampiyonun pistte kullandığı MotoGp’den geliyor. Sınırlı sayıda üretilen iki tekerlekli araç, yaklaşık 190 bin euro fiyatla piyasada. Ayrıca motor sıvı soğutmalı dört zamanlı bir V4’tür. Altı vitesli şanzıman, 999 cm3 hacim ve 159 HP’de 11.000 dev/dak’da açıklanan maksimum güç. Ayrıca 10.500 dev/dak’da 102 nm maksimum tork ile duyurulmuştur. Tüm parçalarıyla süper lüks: Öhlins süspansiyon, çelik diskli fren sistemi ve özel Brembo kaliperler, Marchesini dövme magnezyum jantlar.

NCR MH TT

Bir yarış motoruna, yüksek kaliteli malzemelere sahip ve hepsinden önemlisi diğerlerine göre daha az maliyetli olanlar arasında: “sadece” 100 bin euro. Ncr sadece yarış motosikletleri için özel parça üretiminde lider bir marka değil, aynı zamanda geçmiş yıllarda muhteşem spesiyaller üreten tanınmış bir yerdir. 2008’de San Lazzaro di Savena’dan (Bologna) İtalyan şirketi Mike Hailwood TT modelini Eicma, Dünya Motosiklet Fuarı’nda sundu. Sadece 12 adet olarak üretildi ve 136 kilo ağırlığındaki çerçeve titanyumdan yapılmıştır. 1120 cc yarış motoru, katı süper çelik alaşımından işlendi. Daha az ağırlık ve artırılmış güç ve tork: 8.700 rpm’de 130 hp. Tüm bileşenler ve ayrıca boya, Ncr tarafından özel olarak üretildi. Ünlü üretici F1’den türetilen inci ve yüksek teknoloji temeller üzerinde çalıştı.

Dünyanın En Pahalı 10 Motosikleti!

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here