Motosiklete Isıtmalı Elcik Takmak!

0
2683

Motosiklete Isıtmalı Elcik Takmak!Soğuklarda en kaliteli eldiveni alsanız da parmak uçları uyuşup, elleri buz kesenlerden misiniz? Birçok motosiklet kullanıcısı ellerini soğuktan korumak için iki eldiven takmaktadır. Bu yüzden sinyal, korna ve fren kullanımında zorluk yaşamaktadırlar. Motosiklete ısıtmalı elcik takmak zor olmadığı gibi motosikletin diğer araçlara göre %300 daha tehlikeli olduğunu, kısa mesafeli sürüşlerimizde bile ciddiyetimizi korumamız gerektiğini unutmamalıyız. Konforlu ve dış etkenleri az hissettiğiniz zaman güvenli sürüş moduna geçmiş oluruz. Üşüyen ellerinizle varacağınız noktaya giderken, dikkat eksikliği oluşabilir ve kazaya karışabiliriz. Başkalarının canına ve kendi canımıza zarar vermektense, gelişen teknolojiye ayak uydurup, kendimizi ve etrafımızdakileri tehlikeye atmamalıyız. Motosiklete ısıtmalı elcik takmak ellerinize iyi gelecektir.

 

Isıtmalı Elcik Nedir?Motosiklete Isıtmalı Elcik Takmak!

Isıtmalı elcik, bazı motosikletlerin üzerinde donanım olarak gelse de genellikle sonradan satılmaktadır. Teknik olarak sürüşlerinizde avuç içlerini ısıtıp, ellerinizin üşümemesi sağlamakla görevlidir. Isıtmalı elcikleri motosiklet mağazalarından ve birçok e-ticaret sitesinden bulabilirsiniz. Eğer teknik kısımlardan anlamıyorsanız ve el işçiliğine sahip değilseniz. Sahip olduğunuz elcikleri bile çıkarmadan yetkili servise veya güvenilir bir ustaya gitmenizi öneririm.

Isıtmalı Elcik alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Parçalarının kaliteli olmasına son derece dikkat etmelisiniz. Motosikletinizin akü, elektrik aksamına bağlı kalitesiz parçalara dokunmak, iyi bir fikir değildir. Motosikletinize uyumlu elcikleri almalısınız. “Yazın satacağım, kafamdaki motora göre alayım.” Demeyiniz. Bütçenizin iyi ayarlayıp, teknik donanımları daha fazla olanlara yönelmelisiniz. Kaliteli ve pahalı markalarda, motordan indikten sonra ısıtıcınızı kapatmayı unutursanız, otomatik kapanmaktadır. Akünüz ‘ün az olduğunda uyarı verip, çalışmayanları tercih etmelisiniz. Bu sayede akünüz ve motosikletiniz daha sağlıklı çalışmaya devam edecektir. Birçok kullanıcı ısıtma olsun taştan olsun mantığıyla hareket etmektedir. Fakat kişisel tavsiyem olarak elciğin hissiyatının rahat ve kavradığınızda elinizden kaymamasına dikkat etmenizi öneririm.

Isıtmalı elcikleri taktırdıktan sonra ne yapmanız gerekiyor?

Unutmayın ki ısıtmalı elcik avuç içlerinizi ısıtmakla yükümlüdür. Yağmura karşı korumasız olan veya yazlık eldivenlerle bindiğiniz taktirde verim alamazsınız. Elcik ısıtmanız yokmuş gibi güvenlikli, rüzgâr ve soğuk geçirmeyen eldivenleri kullanmalısınız. Gerekli ekipmanlarınızı giyindikten sonra ısıtmalı elciğiniz ile sürüşünüz daha zevkli olacaktır.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here