Sahip Olmak İsteyeceğiniz En İyi Adventure Motosikletler

0
4907

Sahip Olmak İsteyeceğiniz En İyi Adventure Motosikletler… Son birkaç yılda Macera(Adventure) motosiklet pazarı, daha fazla üreticinin mücadeleye girmesiyle önemli ölçüde büyüdü. Adventure motosiklet sahibi olmak isteyen kişiler için her zamankinden daha fazla seçenek var. Fakat her üretici Adventure motosiklet pazarına girmiş olsa da büyük çoğunluğu daha çok yol odaklı modelleri satışa sunmakta. Zamanlarının çoğunu otoyolda geçirecek ve bir seferde yüzlerce kilometre yol yapabilmesi için tasarlanan modeller, motosiklet tutkunlarını etkilemeyi başardı. Fakat bugünkü konuğumuz olan Adventure motosiklet modelleri, hem yol hem de arazi şartlarında oldukça şaşırtıcı özelliklere sahiptir.

Yamaha Tenere 700En İyi Adventure Motosikletler

Yamaha’nın yol ve yarış motosikletlerini bilmeyen yoktur. Fakat Japon üretici yıllar önce satışa sunduğu Tenere modelleri ile motosiklet dünyasına farklı bir tat getirmiştir. Özellikle “Dakar” veya diğer yol dışı yarışların kralı gibi duran Tenere, motosiklet sevmeyenlerin bile ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Ayrıca sevdiğimiz üreticilerden biri olan Yamaha, Tenere modellerinde büyük değişimlere gitti. Böylece karşımıza Yamaha Tenere 700 çıktı. Off-road’a hazır en iyi Adventure motosikleti şüphesiz Tenere modelidir. Öncelikle sizi asfaltta ve arazi koşullarında eğlendirmek için fazlasıyla yeterli güce sahiptir. 689 cc’lik motorundan gelen 72.4 beygir, motosikletin karakterini ortaya koymaktadır. Ayrıca 68 nm tork değeri, zorlu arazi koşullarında maksimum itişi sağlamaktadır. Bugünkü yazımda çok fazla teknik ve detaylı özelliklerine girmesem de Yamaha Tenere 700 hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyen kişiler sayfamızda bulunun “Yamaha Tenere 700 İncelemesi” adlı incelememize göz atabilirler.

İkinci El Güncel Yamaha Motosiklet İlanları

Husqvarna Norden 901En İyi Adventure Motosikletler

Husqvarna Norden 901 hakkında çok fazla bir bilgimiz yok. Fakat başarılı üretici 2022 yılında satışa sunacağını iddia ettiği “Husqvarna Norden 901” adlı motosikletiyle ses getirmeyi planlamaktadır.  790’a kıyasla iyi bir yükseltme olduğu kanıtlanmış olan KTM parçalarının kullanılacağı Norden 901, tasarımı ile şimdiden gönülleri kazandı. Oldukça asi ve şık duran tasarımı, dağların yeni sembolünü gibi durmaktadır. 900 cc’lik motorundan gelen süper ötesi gücü, birçok yol yardım sistemiyle desteklenmektedir. Böylece karşımıza oldukça güvenli ve dinamik bir motosiklet modeli çıkacaktır. Husqvarna, Türkiye’de fazla etkili olamayan motosiklet üreticilerinden biridir. Bunun başlıca sebebi, ünlü motosiklet üreticisinin fiyat politikasının her zaman yüksek olması ve Türkiye pazarına göre muadillerinin daha avantajlı olmasından kaynaklanmaktadır. Fakat Husqvarna, sahip olduğu özellikler ve sürüş tarzı ile her zaman ön plana çıkabilecek bir motosiklettir.

KTM 790 Adventure REn İyi Adventure Motosikletler

Genel olarak listemizdeki bütün motosiklet modelleri, kusursuz tasarıma ve başarılı teknik verilere sahiptir. Fakat KTM’nin turuncu rengi ile gelen şanı, motosikleti başka boyutlara taşımaktadır. 94 beygirlik gücü, 88 Nm Torku, 189 kilogram kuru ağırlığı ve 20 litrelik yakıt tankı, motosikletin kişiliğine dair çarpıcı bilgileri doğrulamaktadır. Yarım gazda bile avuç içlerinizi terletecek kadar asi olan KTM 790 Adventure R, rakiplerine de  göz dağı vermektedir. Heybetli tasarımı, çarpıcı renkleri ve güçlü motoruyla listemizdeki en iyi Adventure motosiklet modellerinden biridir.

İkinci El Güncel KTM Motosiklet İlanları

Triumph Tiger

İngiliz motosiklet üreticisi Triumph Tiger’a baktığımız zaman diğer modellerden farklı olduğunu anlayabiliyoruz. Özellikle yol sürüşlerine daha yatkın olan tasarımı, teknik özellikleriyle de bunu doğrulamaktadır. Fakat Türkiye’de alınabilecek en mantıklı motosikletlerden biri olan Triumph Tiger oldukça başarılı bir adventure motosiklet modelidir. Ayrıca rakiplerine göre daha konforlu olması, uzun yolda da büyük rahatlık sağlamaktadır. Özellikle sık sık mola vermektense tek kontakta A noktasından B noktasına varmak isteyenler için tasarlanan Tiger, motosiklet severlerin deneyimlemesi gereken modeldir.

İkinci El Güncel Motosiklet İlanları

Kawasaki KLR650

Bütçenize uygun bir tur motosikleti arıyorsanız, Kawasaki KLR650 en mantıklı tercihlerden biri olabilir. Özellikle eski model Kawasaki KLR 650 modelleri, birçok farklı Adventure motosiklete göre çok daha uygun fiyatlı olmaktadır. Yeni Kawasaki KLR 650 modellerine baktığımız zaman karşımıza ilk olarak tek silindirli dört zamanlı motoru çıkmaktadır. Bu motor 651 cc olmakta ve 44 beygir güç üretmektedir. Böylece rakiplerine göre daha güçsüz olsa da tek silindirli olmasından dolayı oldukça hızlı bir sürüş tarzına sahiptir. Ayrıca Kawasaki’nin yarış motosikletlerindeki karakter, KLR 650 modellerinde de bulunmaktadır. Genellikle sorunsuz ve uzun ömürlü olmalarıyla bilinen Kawasaki KLR 650 modelleri, rakiplerinin her zaman ötesinde olmayı başarmaktadır. Ayrıca “En İyi Adventure Motosikletler” olarak adlandırabileceğimiz modellerden biri de Kawasaki KLR 650 modelleridir. Son olarak dilediğiniz motosiklet modeli incelemesine ve motosiklet hakkındaki haberlere “Motosiklet” bölümünden ulaşabilirsiniz.

İkinci El Güncel Kawasaki Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here