İstanbul’a Yakın Gezilecek Yerler

0
2965
2 günlük tatil önerileri

Artık kısıtlamalar kalktı ve yaz da gelmişken hepimizin iyi bir tatile ihtiyacı var. Bu yazımızda sizlere günübirlik kaçamaklarınız için İstanbula yakın gezilecek yerler veya hafta sonunuzu değerlendirip 2 günlük tatil önerileri yaptık. Fakat eğer şu an vaktim yok bayramı değerlendirebilirim ancak diyorsanız da sizin için güzel önerilerimiz var.

İstanbul’a Yakın Günübirlik Gezilecek Yerler

1Şile

İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan ilçelerinden biri olan Şile, özellikle yazın denizin ve güneşin keyfine varmanızı sağlayacak. Aynı zaman da piknik yapabileceğiniz ormanlık alanları da bulunmakta. Şile Kalesi, Tarihi Şile Evleri, Saklıgölü ve meşhur Şile bezi ile popüler olmuş bu ilçe size son derece keyifli bir gün yaşatacak. Ağlayankaya, Uzunkum ve Ayazma gibi Şile’nin plajlarından günübirlik de faydalanabilirsiniz. Sahip olduğu düzgün çevre yolu ile Şile’ye 1 saatten kısa süre de ulaşılabilmekte.

2Ağva

Günübirlik de olsa İstanbul’un karmaşa ve gürültüsünden uzaklaşıp keyifli bir gün geçirmek isterseniz hedefiniz Ağva! Yemyeşili ormanın içinde ve nehir kenarında bulunan Ağva, kendinizi dinleyebileceğiniz, adeta yeryüzünde bir cennet. Nehir kıyısında köy kahvaltısı edebilir, gündüz kano veya yunuslarla nehri gezebilir dilerseniz de eşinizle veya sevgilinizle akşam mum ışığında romantik bir yemek yiyebilirsiniz. Tabi bunların yanında çevre koylarda ve merkezde deniz, kum ve güneş keyfi de yapabilirsiniz.

3 Büyükada

Bir diğer adı Prens Adaları olan Büyükada’nın İstanbula uzaklığı sadece bir vapur mesafesi. Büyükada’nın keyfi adaya ulaşılınca değil, vapurda martılara simit atarken başlıyor. Adaya ulaştığınızda ise İstanbul’da olduğunuzu unutuyorsunuz. Yemyeşil bir doğada yürüyüş yapmal, faytona binmek, bisiklet kiralamak, Aya Yorgi manastırına tırmanmak gibi bir çok aktivite Ada’da sizleri bekliyor. Ada’da bulunan pansiyon ve butik oteller de konaklama yapmak da mümkün.

2 Günlük Tatil Önerileri / İstanbula Yakın Gezilecek Yerler

4Kerpe

Kerpe, Kocaeli’nin Kandıra ilçesin bağlı bir liman kasabası. İstanbul’a sadece 2-2,5 saat uzaklıkta. Üstelik mavi bayraklı bir denize sahip. Oldukça sakin olan denizi ile 2 günlük tatil önerilerimizde favorilerimizden biri oldu. Kerpe’nin denizini ‘Karadenizin Mucizesi’ diye adlandırmışlar. Peki neden ? Hırçın dalgalarıyla bilinen Karadeniz’de  böylesine sakin bir deniz olması şaşırtıcı. Kerpe’ye 6 km mesafede bulunan Pembe Kayalar’ı da görmeden dönmeyin bizden söylemesi.

5Bolu/Yedigöller Milli Parkı

“Bu yasaklarda bile çalıştım artık sakin bir yerde kafa dinlemek istiyorum.” diyorsanız Bolu’nun Göynük ilçesi sizin için ideal bir seçim. Adından da anlaşıldığı gibi burada yedi adet göl bulunuyor. Fakat burayı güzel yapan sadece göller değil.

Konaklama için ise eğer kamp yapmayı seviyorsanız çadır kurabilirsiniz. Ancak kamp benlik değil diyorsanız milli parkın içerisinde yer alan bungalov evlerde konaklama yapmak da mümkün.

Bolu Termal Oteller

6Erdek

Erdek, Türkiye’nin en eski tatil beldelerinden biri olarak tanınmakta. Fakat popülaritesi hiçbir zaman bitmiyor. Erdek’te sezon Mayıs’ın ortalarında başlarken Eylül’ün ortasına kadar devam etmekte. Doğal güzellikleri, temiz havası ve plajları ile bilinen Erdek, tam anlamıyla bir turizm cenneti. Çevresinde bulunan Seyit Gazi Tepesi ve Kyzikos Antik Kent’te ziyaret edilmesi gereken yerler arasında. Bizim önerimiz ise tekne turları ile etrafında bulunan Avşa, Marmara, Zeytinli ve Paşalimanı adalarını da gezmeniz.

Bayram Tatili Önerileri

7Bodrum

Muğla’nın dünyaca ünlü ilçesi Bodrum dünya turizmi açısından çok önemli bir yere sahiptir. Dünyada en çok ziyaret edilen tatil bölgelerinden birisi olan Bodrum muhteşem denizi, koyları ve plajlarıyla adeta turizm sektörünün yıldızı haline gelmiştir. Sosyal hayatın son derece hareketli olduğu Bodrum’u Bayram tatili planlarınızda mutlaka düşünmelisiniz.

Bodrum Otelleri

8Marmaris

Yemyeşil doğası ve masmavi deniziyle Ege’nin en güzel ilçelerinden birisidir. Muğla’ya bağlı olan Marmaris birçok yerli ve özellikle yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Eğlenceyi ve huzuru aynı zamanda bulabileceğiniz nadir bölgelerden birisi olan Marmaris muhteşem  doğasıyla sizleri bekliyor. Tatil dönüşü sevdiklerinize ve kendinize anı bırakacak hediyeler almak isterseniz de Eski Çarşıya mutlaka uğramalısınız.

Marmaris Otelleri

9Didim

Bayram tatilinize mutlaka gezmeniz gereken yerlerden birisi olan Didim, tatilinizin keyifli ve huzurlu geçmesini sağlıyor. Birçok medeniyete ve uygarlığa ev sahipliği yapmış Ege Bölgesi’nin güzide turizm merkezlerinden olan Didim, tarihi eserleriyle ilgi çekiyor. Didim’e gittiğiniz zaman mutlaka Apollon Tapınağı’nı ziyaret etmelisiniz. Aynı zamanda burada bulunan popüler Altınkum ve Akbük plajları da denizin keyfini çıkarmanıza eşlik edecek.

Didim Otelleri

Hemen Araç Kirala!

İkinci El Karavan Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here