Peugeot e-Ludix , hem kişisel hem de ticari kullanım için elektrikli bir versiyonda gelen, Hafif paket ve teslimat konusunda en sık kullanılan ve en iyi bilinen scooterlardan biridir. Yıllar önce ilk benzinli versiyonuyla sunulduğunda orijinal ve farklı bir scooterdı. Sağlam, Basit, Minimalist ama arkadaş canlısı olan Ludix , Şirketlerde, Restoranlarda ve kuryelerde hafif bir taşıma olarak popülerdi. Ve o çok avangart bir tasarımdı, öyle ki, bugün bile, ilk sunumundan 16 yıl sonra, hala piyasaya sürülen birkaç gövde dokunuşuyla güncel ve çarpıcı çizgilere sahip bir scooter.

E-Ludix Teknik Özellikleri

Hafif şasiye sahiptir; Aküsüz 77 kg ve Aküyle birlikte 88 kg ağırlığındadır. Tüm elektrikli ve elektronik parçaları Bosch tarafından monte edilmiştir. Bu nedenle tedarikçilerin kalite ve garanti açısından hiçbir şüphesi yoktur. Bununla birlikte scooter, 45 km / s maksimum hız için 200 rpm’den 3,5 Nm tork ile 4 hp’ye (3.5kW) sahiptir. Motor, Geleneksel konumda merkeze monte edilmiştir ve Arka tekerleğe aktarım olarak dişli bir kayış taşır. 14 “tekerlekli, rejeneratif fren sistemi, arka tamburu ve ön diski vardır. Süspansiyonları ise, 73 mm hareket mesafeli hidrolik çatal ve yanal konumda tek amortisöre sahiptir.

Bataryası da Bosch’tur. 48v ve 1.6 kWh ve çıkarılabilirdir. şarj süresi, 3 saat içinde şarjın% 80’ini geri kazanır ve% 100 yenilenmesi 4 saate ihtiyaç duyar. Bu şarjla , şehirde bir gün için yeterli olan 50 kilometrelik bir menziliniz var .Ekim ayından itibaren piyasada satışa sunulacak, dört renkte satışa sunulacaktır.

Kullanıcı Gözünden…

İlk bindiğiniz anda çok hafif olduğunu fark ediyorsunuz. Sabit bir bisikletten biraz daha ağırdır. Yine Bosch’un sunduğu dijital panele sahiptir. Ancak tüm elektrikli otomobillerde olduğu gibi verdiği bilgilere alışmanız gerekiyor: gazı açtığınızda otonomiye, hıza, güç dağıtım miktarına ve çeşitli çalışma modlarını ayarlamak için bir menüye sahipsiniz. Kontroller kaliteli görünüyor. Sol elciğin üzerinde çerçevenin menüleri arasında hareket etmek için kullanılan dört imleç tuşu vardır ve ışık kontrolünün olmaması dikkat çekicidir.

Çalıştırması basittir: Ateşleme tuşu ile imleç tuşlarından birine dokunursunuz ve çalıştırılır. Sizi uyaracak hiçbir ses veya herhangi bir şey yok, ancak istediğiniz zaman gitmeye hazırsınız. Ekranda size hangi modda olduğunuzu söyler ve bunu istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Go modunda çok yumuşak ve keyifli, gazı açtığınızda hiçbir atlama olmuyor ve maksimum hıza ulaşıyor, ancak çok sakin bir şekilde. Süspansiyonlar performansı için yeterli, 811 mm sele yüksekliğine rağmen yere iyi ulaşıyor ve her şeyden önce hafif ve çok çevik hissediyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here