Haas, 2022 Aracının Renk Düzenini Tanıttı

0
2595

Hepimizin beklediği 2022 Formula 1 sezonu için geri sayım yapıyoruz. Martta başlayacak sezon için Şubat ayı, araç tanıtımlarının yapılması demek. Yeni sezonun ilk tanıtımını, Amerika merkezli takım Haas gerçekleştirdi. Takım yeni aracını tanıtmadı fakat 2022 kurallarına göre oluşturulmuş VF22 şasi kodlu “Sözde” aracının üzerinde yeni renk düzenini tanıttı. Unutmamak gerekiyor ki bu tasarım, aracın son şeklini işaret etmiyor.

Yeni kuralların gelmesi ile rekabet kızışıyor. Takımlar yeni sezon öncesi ellerini gizlemek için elinden geleni yapıyorlar. Buna aracını testlere kadar göz önüne çıkarmamakta dahil. Ayrıca aracın tanıtımının yapılmamış olması, takımlara testlere kadar araç üzerinde çalışmak için daha fazla zaman tanıyor. Haas da bu yolu izleyen takımlardan oldu.

Amerikan merkezli takım yeni sezonda daha fazla şansa sahip olmak için 2021 sezonunda, 2020 sezonundaki aracı küçük modifikasyonlar ile kullandı ve sezon boyunca bir güncelleme getirmedi. Bu kaynakları Maranello’daki yeni tasarım ofisinde yeni aracını tasarlamak için kullandı. Mick Schumacher ve takımın ana sponsoru Uralkali firmasının sahibinin oğlu Nikita Mazepin tarafından kullanılacak araç, Haas için büyük umutlar ifade ediyor. Her iki pilotta Formula 1’de ikinci sezonlarını geçirecekler.

Yeni kurallarla 18 inçlik jantları, jant kapaklarını, yer etikisinin (Ground Effect) geri dönüşünü ve aerodinamik olarak daha “temiz” araçları izleyeceğimiz sezon, her takım için öne çıkma şansı vaadediyor. Peki Haas bir adım atmayı başarabilecek mi? Hep beraber izleyip göreceğiz.

Diğer Takımların Lansman Tarihleri

9 Şubat Red Bull
10 Şubat Aston Martin
11 Şubat McLaren
14 Şubat AlphaTauri
17 Şubat Ferrari
18 Şubat Mercedes
21 Şubat Alpine
27 Şubat Alfa Romeo
Williams Belirsiz

 

2022 Sezonu ile ilgili bir diğer yazımı da buradan okuyabilirsiniz. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here