Ferrari Motor Güncellemesi Getirecek

Ferrari 2019 yılında çok kuvvetli bir motorla yarışmış, ancak FIA ile yapılan gizli anlaşma sonrası 2020 yılında motor değiştirilmişti. Bu değişim en güçlü motor gücüne sahip Ferrari’nin, belki de en güçsüz motora sahip olması anlamına gelmişti. 2021 yılı başında motoruna bazı güncellemeler getiren İtalyan markada gözle görülür bir performans artışı olmuştu. Ancak takım için bu da yeterli değil. 2021 takvimi yaz arasında, Ferrari motor güncellemesi getirecek. Ferrari bu güncellemede kullanılacak parçaların 2022 aracının motoru için önemli göstergeler olacağını düşünüyor.

Pandemi şartları nedeni ile motorda yapılacak güncellemeler sınırlandırılmıştı. Takımlar sene başında güncelledikleri parçalarla yollarına devam etme zorunluluğundaydı. Ancak Ferrari hala motorunda 2020 yılından kalan parçalar kullanıyor. Bu da güncellemeler yapılmasına imkan sağlıyor. Ancak bu parçaların ne zaman kullanılabileceği şu an belirsiz. Ferrari takım patronu Binotto, bu parçaların önümüzdeki ay yapılacak olan İtalya GP öncesi kullanılamayacağı ifade etti.

Mattia Binotto’nun AçıklamalarıMattia Binotto Ferrari Motor Güncellemesi Getirecek

Binotto öncelikle motor güncellemesi hakkında konuştu, ‘’Güç ünitesi için güncellemeler getireceğiz. 2021 kurallarını açıklamak gerekirse; 2021’de yepyeni bir güç ünitesine sahip olabilirsiniz. ICE, turbo, MGU-H, bataryalar, MGU-k, vb. tüm motor parçalarında güncelleme yapabilirsiniz. Fakat sezon başı tüm güç ünitesini yenilemedik. Hala geçen seneden kalan parçalar var. Biz de bu parçalarda değişiklik yapacağız. Bu bizim için sezonun sonunda önemli bir adım olacak.’’ dedi.

Binotto ayrıca önümüzdeki yarış olan Belçika GP ile alakalı da konuştu, ‘’ Bizim için zor bir yarış olacak. Çünkü, ilk sıradan yaklaşık 0.7 saniye gerideyiz. Bunun çoğu da, en az %60’ı, motor kaynaklı. En iyilere kıyasla böyle bir eksikliğimiz var. Sonuç olarak şu an, Mercedes ve Honda’nın gerisindeyiz. Belçika gibi bir pistte, simülasyonlarımıza göre motor çok önemli bir yere sahip. Bu nedenle sıralamalarda fark oldukça büyük olacak.’’ dedi.

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here