MINI, yeni bir dijital konsept olan Vision Urbanaut’u tamamladı. İçten dışa tasarlanan Vision Urbanaut, nispeten kompakt olmasını sağlayan “son teknoloji sürgü ve döndürme mekanizmasına” sahip tek bir kayar kapıya sahip fütüristik bir minivan.

MINI Vision Urbanaut İç Tasarım Harikası

MINI Vision Urbanaut İç Tasarım Harikası
MINI Vision Urbanaut İç Tasarım Harikası

Kapı açıldığında, arka koltuğa bakacak şekilde dönebilen ön koltuklara sahip dört kişilik bir iç mekan ortaya çıkıyor. Bu çok sıra dışı olmasa da, otomobil park halindeyken kokpit özelliklere sahip. Özellikle gösterge paneli alçalır ve sürücü koltuğu konforlu bir divana dönüşür. Ön cam, “bir tür Sokak Balkonu oluşturmak” için yukarı doğru da açılabilir. Başka yerlerde, aydınlatmalı “Döngü” ile şık bir arka bankın bulunduğu “Rahat Köşe” var. Aynı zamanda Vision Urbanaut’u bir otomobilden çok bir oturma odası gibi hissettiren bir masa ve bir bitkiye sahiptir.

Benzersiz tasarım, düğmeler ve anahtarlar ortadan kaldırıldığı için başka yerlerde görülebilir. Model ayrıca, yolcuların “buluştuğu” yer olduğu için konseptin ortasına yerleştirilmiş dairesel bir ekrana sahiptir. Şalt sisteminden bahsetmişken, konsept bir endişe taşı ile kabaca aynı boyutta olan “MINI Token” denen bir yapıya sahip. Chill, Wanderlust ve Vibe adlı üç MINI Moment’e erişim sağlar.

MINI Vision Urbanaut İç Tasarım Harikası
MINI Vision Urbanaut İç Tasarım Harikası

MINI, Chill modunun sizi “burada ve şimdi bir nefes almaya ve duraklamaya davet ettiğini” söylüyor, çünkü “araba bir yolculuk sırasında dinlenebileceğiniz veya tam bir konsantrasyonla çalışabileceğiniz bir tür inziva yeri, bir sığınak haline geliyor.

 Partiler için tasarlanmış Vibe modu
Partiler için tasarlanmış Vibe modu

Vibe modu partiler için tasarlanmıştır, Yolculuk Tutkusu modu ise araç sürüldüğü zamanlar içindir. Şirket ayrıca, insanların istedikleri ortam aydınlatmasını, müziği ve koku seçimlerini ayarlayabilecekleri özelleştirilebilir bir ortam gibi diğer MINI Momentlerini de öngörüyor.

Otonom Minivan Dış Tasarım

Dışarıdan bakıldığında Vision Urbanaut, yalnızca açıldığında görülebilen ‘gizli’ farlara sahip olduğu için MINI yeni bir yüz gösteriyor. Dış dünyayla iletişim kurmak için çok renkli grafikler gösterebildikleri için bu onların tek hilesi değil. Vision Urbanaut elektrikli bir araç olduğundan, “otonom sürüş için akıllı panel” görevi gören kapalı bir ızgaraya sahiptir. Model ayrıca ayırt edici bir seraya, eğimli solmaya ve şık arka lambalara sahiptir.

Otonom Minivan Dış Tasarım
Otonom Minivan Dış Tasarım

Tasarımcılar ayrıca seçilen MINI Moment’e göre görünümü değiştiren “aydınlatmalı kaykay tekerlekleri” kurdu. Bir başka ilginç dokunuş da, seyahat edilen yerlerin veya katılan etkinliklerin hatırlatıcısı olarak faturalandırılan takılardır. Takılar camın arkasında sunulur ve bu, bir vitrinin etkisini taklit eder. Konseptin çevre dostu odağının bir parçası olarak model, daha sürdürülebilir malzemeler için deri ve kromdan kaçınıyor. Sonuç olarak, direksiyon simidi ve zeminde örülmüş kumaşların yanı sıra mantar var.

Tahmin edebileceğiniz gibi Vision Urbanaut, otonom olarak sürülmek üzere tasarlanmıştır. Bununla birlikte, MINI logosuna hızlı bir dokunuş, insanların kendi başlarına sürmelerine izin vermek için bir direksiyon simidi ve pedalları açacaktır. Ayrıca, bilgi sağlamak için gösterge panosunda “minimalist paralaks ekran” da görünür.

Şuan fikir halinde olan Otonom Minivan'ın VR gözlük ile çekimi
Şuan fikir halinde olan Otonom Minivan’ın VR gözlük ile çekimi

Bununla birlikte, Vision Urbanaut aslında ihtiyaç duyulduğunda seyahat edebilecek bir mekân olduğundan, araba kullanmak büyük ölçüde sonradan düşünülür.

2.El Minivan & Panelvan Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here