Elektrikli Mini Ödülü Kaptı!

Markaların elektrikli otomobil yarışı devam ediyor. Bu rekabetin yarışan modelleri ise yılın son günlerinde ödüllerini kapmaya başladı. Çeşitli kurum, kuruluş veya dernekler tarafından düzenlenen otomobil ödüllerinde farklı kategoriler görmeye başladık. ”Çevreci, elektrikli, hibrit” ve benzeri kategorilerde yeni teknolojilere sahip modeller yarışıyor. Mini ise yıllardır ürettiği otomobilleri ile ikonik kimliğinin dışına hiç çıkmadı. Markanın ilk ürettiği otomobilden beri süre gelen tasarım dili neredeyse hiç değişmedi. Kompakt otomobilleri ile bilinen markanın geleceği düşünerek tasarladığı elektrikli modeli Mini Electric, yılların getirdiği ikonik tasarımı başka bir boyuta taşımış oldu. Adından da anlaşılacağı üzere elektrikli bir motora sahip olan model, ”Yılın En Çevreci Şehir Otomobili” ödülüne layık görüldü.

mini electric

Mini Electric ‘in Çevreye Duyarlı Teknolojisi Başarıyı Getirdi!

Markanın tamamen elektrikli motora sahip ilk seri üretim modeli olan Electric, Amerika’da ödüle layık görüldü. Green Car Jornal jürisi tarafından oylanan otomobil, ”Çevreci Şehir Otomobili” kategorisinde ödül aldı. Böylece Mini Electric ”Yılın En Çevreci Şehir Otomobili” seçildi.

mini electric

Hem Verimli Hem Çevreci!

Ülkemizde de satışa sunulan model, teknik verileri ile dikkat çekiyor. Electric, 50kW’lik enerji ile pillerinin %80’ini yalnızca 35 dakikada doldurabiliyor. Lityum-iyon piller tam doldurulduğu takdirde Mini Electric, 232 kilometreye kadar menzil sunabiliyor. Her elektrikli otomobilde olduğu gibi bu modelde de kullanıma bağlı olarak menzil artıp-azalabiliyor.

İkinci el satılık Mini Cooper ilanları

Mini Countryman Boardwalk Edition | Sınırlı Sayıda!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here