McLaren, 2021’in ilk yarısı için planlanan resmi lansmanı öncesinde, tamamen yeni hibrit Supercar hazırlık aşamalarının son aşamalarından geçiriyor.

Bu model, Birleşik Krallık’ta otomobil üreticisinin Sheffield’daki son teknoloji kompozit teknoloji merkezinde (MCTC) tasarlanan ve üretilen, McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA) olarak adlandırılan yeni bir karbon fiber yapı üzerine inşa edilen ilk McLaren olacak.

Bu arada güç aktarım sistemi, İngiliz markasına göre orta menzilli yalnızca EV sürüş kabiliyetine sahip bir V6 hibrittir. CEO Mike Flewitt’e göre McLaren, yeni nesil süper otomobilini elektrikle çalışan bir ön aks ile hibritlemeyi planlıyor ve mevcut modeli için 2,7 saniyeden 0-60 kez 2,3 saniyeye ulaşmasını sağlıyor.

Supercar ‘da Kullanılması Muhtemel Piller

Flewitt, lityum iyon pillerin şu anda tamamen elektrikli süper arabaları desteklemek için çok ağır olduğuna inanıyor. Ayrıca McLaren’in 1 milyon dolarlık fiyat etiketlerine yönelik eğilimine rağmen bunların çok pahalı olduğunu düşünüyor.

Piller ağır olsa da, elde edilebilecek performans avantajları vardır. Daha düşük bir ağırlık merkezine ve azaltılmış polar atalet momentine izin verirler. Aerodinamik açıdan daha verimli bir şekle izin veren gerekli olan rair alımını azaltırlar. Ayrıca, arabayı daha güzel veya işlevsel hale getirmek için tasarımcıların birlikte çalışabileceği ambalaj alanını boşaltmaya da yardımcı olabilirler.

“Bu tamamen yeni McLaren süper otomobil, bugüne kadar yaptığımız her şeyin damıtılması; McLaren Automotive CEO’su Mike Flewitt, öğrendiklerimiz ve başardıklarımızın hepsi ”dedi. “Bu, yeni bir çağ için yeni bir McLaren türü, müthiş bir performans sunan sıra dışı bir sürücü arabası ve çoğu şehir yolculuğunu kapsayabilen tamamen elektrikli bir menzil aracıdır. Bu yeni McLaren’i gerçek bir “yeni nesil” supercar olarak görüyoruz ve müşterilere göstermek için sabırsızlanıyoruz. ” dedi.

Resmi performans rakamları açıklanmamasına rağmen, McLaren, tamamen yeni hibrit Supercar GT ve 720S arasında yer alacağını ve Spor Serisi tanımlamasının sonunu işaret ettiğini belirtti (2015’te 570S’nin piyasaya sürülmesiyle tanıtıldı).

Aslında, Sports Series, bu yılın sonunda sınırlı sayıda üretilen GT-4’ten ilham alan 620R modeliyle birlikte sona erecek. Bunun ötesinde, McLaren elektrikli güç aktarma organlarına odaklanmaya hazır gibi görünüyor.

McLaren’in Rakibi Tesla

Bu ağır akülere rağmen, Tesla’nın gelecekteki spor arabası, yeni nesil Roadster, 200kWh değerinde ağır akülerle bile (gerçekten çok fazla olan) 1.9 saniyede 0-60 km ve “250 mil / saat +” maksimum hız planlıyor. Bu arabanın McLaren’in bir sonraki teklifiyle doğrudan rekabet etmesi muhtemel.

McLaren’in CEO’su Flewitt “Hafif kompozitler ve karbon fiber üretimindeki uzmanlığımız, en son akü teknolojileri ve yüksek performanslı hibrit tahrik sistemlerindeki deneyimimizle birleştiğinde, şimdiye kadar ulaşılamaz olan, ödünsüz elektrikli yüksek performanslı sürüş seviyeleri sunmak için ideal bir konumdadır. ” dedi.

İkinci el Tesla ilanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here