LPG’li Araç Satışları Yükselişe Geçti

7
39643

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) yayınladığı rapora göre, LPG’li araç satışları arttı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) 2020 yılının Ocak ve Şubat aynı kapsan otomotiv istatistikleri açıkladı. 2019 yılına kıyasla yakıt türüne göre LPG’li araçlara talep üç kat arttı.

Az Yakıtla Çok Yol Gitmenin Formülü Nedir?

LPG’li Araçlara Talep Arttı

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) yayınladığı rapora göre, 2019 yılına kıyasla hafif ticari ve otomobil satışları yüzde 89,44 oranla arttı. Hafif ticari araçlar yüzde 96’lık bir artış kaydederek 19 bin 504’ten 37 bin 727 adede yükseldi. Bu rapora göre, dizel araçların satışlarında bir gelime yaşandı geçen yılına kıyasla yüzde 43’e gerilendi. Ayrıca benzinli araçların satışı ise yüzde 47 oldu. Raporun en dikkat çeken verileri ise LPG’li araçlara talebin üç kat artması oldu.

BRC Türkiye CEO’su Kadir Örücü’nün konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle, “2019 yılı otomotiv sektörü için zorlayıcı geçti. 2020’nin ilk aylarında toparlanmanın etkilerini hissediyoruz. Araç sahipleri sınıfı ne olursa olsun giderek daha tasarruflu, işletme maliyeti daha düşük araçları tercih etmeye başladı. LPG’li araçların satış grafiği bunu doğruluyor. Dizel yakıtın çokça tercih edildiği hafif ticari sınıfında bile LPG’nin tercih edilmesi attığımız adımların bir sonucu. LPG’ye talep arttıkça daha fazla sınıfta fabrikasyon LPG’li araçları göreceğiz. LPG düşük bakım maliyeti ve sağladığı yüksek yakıt tasarrufu sayesinde tercih ediliyor. Yeni teknolojilerle sürücülerin performans beklentisini en iyi şekilde karşılayabiliyoruz” dedi.

Benzin fiyatları her geçen gün artmasıyla birlikte, araç sahipleri tasarruf edebilmek için LPG’li araçlara yöneldi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre,2010 yılında 2 milyon 900 bin olan LPG’li araç sayısı, 2019’un son aylarında 4 milyon 661 bine yükseldi.

Hangi Arabalara LPG Takılmaz?

arabam.com’dan araç kiralamak çok kolay! Sistem, aradığınız kiralık aracı hızlı ve kolay bir biçimde bulmanıza yardım ediyor. Uygun fiyata araba kiralamak için arabam.com’u kullanabilirsiniz.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el sahibinden satılık araba ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

 

7 YORUMLAR

  1. Ben de LPG’li araç kullanıyorum çok memnunum bir de şu otoparklara giriş izni çıkarsa on numara olur buradan yetkililere sesleniyorum LPG’li araçlara üvey evlat muamelesi yapmayalım lütfen

  2. Aynen size katılıyorum 15 yıl sonra lpg den edinilen sözde tasarruf 10 bin tl motora harcamak suretiyle ortada tasarruf falan kalmıyor.. normal yılda 10..15 bin km binen aliler için kesinlikle önermiyorum. ( birde lpg yi taktırırken harcanan 4..5..bin tl ler var )

  3. LPG’Lİ ARACIN DERDİ BİTMİYOR … ÇEVRE TEMİZLİĞİ AÇISINDAN HEM FİKİRİM . AMA LPG DAHA UCUZ DEĞİL, DİZEL ARAÇ İLE YAKIT OLARAK AYNI HATTA DİZEL DAHA AVANTAJLI… ARTI LPG NİN BAKIMI VE SIKINTISI BİTMİYOR … MOTORA VERDİĞİ ZARAR VS. GİBİ

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here