Jeep Wrangler Hybrid için Çevreci Reklam Filmi

0
1356

Soluk Mavi Nokta

Günümüzde otomotiv markaları, ürettikleri içten yanmalı motorlarını bantlardan indirip, müzelerine koymayı hedefliyor. FCA çatısı altında konumlanan Jeep de bu hedef doğrultusunda ilerleyerek üretim yapan markalardan biri. Jeep, yıllardan beri gelen geleneği ve kendine has ürettiği araçları ile SUV denildiğinde dünya genelinde ilk akla gelen markalardan olmayı başardı. Bu başarıyı sürdürmek için günümüz teknolojisine bağlı yatırımlar yapmaya devam ediyor. Jeep, Wrangler Hybrid modeli için çektiği çevreci reklam filmi ile de yaşadığımız dünyayı ”hep beraber” korumaya davet ediyor.

jeep logo

Jeep Wrangler Hybrid 4xe 2021’de Gelecek

Jeep’in Plug-in Hybrid modeli Wrangler 4xe’nin 2021 yılı itibariyle satışa sunulması bekleniyor fakat bu reklam filminde verilen mesaj sonsuz. Markanın reklam filminde, Carl Sagan’ın Kozmos isimli eserinden alıntılar yapılmış. Başlık olarak ”Pale Blue Dot” (Soluk Mavi Nokta) kullanılan reklamda, Cosmos isimli diziden de görüntüler kullanılmış. (Soluk Mavi Nokta, Carl Sagan tarafından kullanılan bir Dünya tanımı. Ayrıca yazarın aynı isimde bir kitabı da bulunuyor.)

Bir otomobil üreticisi tarafından ”çevreci” bir reklam yapılması, izleyenler için çok samimi gelmeyebilir fakat markalar tarafından geliştirilen elektrikli araç teknolojileri ile çevre kirliliği sorununun büyük ölçüde çözüleceği de bir gerçek. Jeep markası da elektrikli modelleri ile küçük de olsa bir adım atıyor. Bu reklam da bize, gezegenimizi bu tip teknolojiler geliştirerek koruyacağımızı gösteriyor.

Evimizi Koruyalım!

Jeep reklam filminde, izleyeni harekete geçirecek türde mesajlar veriyor. ”Dünya bizim evimiz ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Lütfen şimdiye kadar bildiğimiz tek evimizi koruyalım” bu mesajlardan biri. Jeep, sürüşü en azından yarı elektrikli motorla gerçekleştirilebilen Wrangler ile müşterilerinde daha çevreci bir marka algısı yaratmaya çalışıyor.

Jeep wrangler hybrid

Jeep Wrangler Plug-in Hybrid 4xe

Marka tarafından 2021 yılında satışa sunulacak Wrangler 4xe modeli, benzinli-elektrikli plug-in hibrit bir motora sahip. 375 beygir güç üreten bu motor, sadece elektrik enerjisi ile kullanıcıya 40 kilometrelik bir menzil sunuyor. Markanın, hali hazırda satışı bulunan Renegade ve Compass modellerinin plug-in hybrid versiyonları Avrupa pazarında mevcut. Çin’de ise Grand Commander modeli plug-in hybrid seçeneği ile satın alınabiliyor. Jeep, Wrangler 4xe modeli ile yüksek satış rakamları yakalamayı hedefliyor. Markaya ait elektrikli ve hibrit modellerin Türkiye pazarında da satışa sunulması bekleniyor.

İkinci el Jeep Wrangler ilanları

Jeep Wagoneer Geri Dönüyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here