O Bir American Truck!

SUV segmentine adını veren Jeep, FCA grubuna dahil olmasının ardından çıkardığı modeller ile dikkat çekiyor. ”Kompakt Crossover” olarak adlandırabileceğimiz Compass modeli ise buna iyi bir örnek. Bazı Jeep modelleri ise tasarımını yıllardır koruyor. Wrangler, tasarımını koruyan Jeep modellerinin başında geliyor. Bu yazıda inceleyeceğimiz araç ise arkasında bulunan büyük kasa ile bir pick-up; Jeep Gladiator. Adından da anlaşılacağı üzere o tam bir savaşçı.

jeep gladiator

Jeep Gladiator

Geçtiğimiz yıl Amerika’da satışa sunulan Jeep Gladiator, standart Jeep modellerinden biraz farklı olarak karşımıza çıkıyor. Modelin arkasına yerleştirilen büyük kasa, bu Jeep’in ticari amaçlar ile de kullanılabilmesinin önünü açıyor.

gladiator 4x4

Motor

Tam olarak 3.604 cc’lik, 6 silindirli, benzinli bir V motora sahip olan Gladiator, 285 beygirlik bir güç üretiyor. Eğer bir model yük ve yolcuyu aynı anda taşıyacaksa, tork değeri ön plana çıkar. Jeep Gladiator, 6 silindirli motoru ile 353 Nm’lik tork üretiyor ve bu torku 4400 devirde ortaya çıkartıyor.

Şanzıman

Jeep’in savaşçı pick-up’ı; tam otomatik 8 ileri bir şanzıman ile tercih edilebileceği gibi 6 ileri manuel bir şanzıman ile de tercih edilebiliyor. Şanzıman, güç aktarımını 4 tekerleğe sürekli olarak yapıyor.

Arazi Kabiliyeti

Jeep denilince akıllara, modellerin zorlu arazi koşullarındaki yetenekleri geliyor. Gladiator bu konuda çok iddialı. Standart olarak 4×4 çekiş sistemi ile gelen modelin 4×2 versiyonu bulunmuyor. Ön ve arka elektronik aks kilidi ve elektronik ön salınım çubuğu ile Gladiator, her arazi koşulunda savaşabilecek gibi gözüküyor.

Önden Wrangler, Arkadan Gladiator

Jeep markasına ait Wrangler modeli ile neredeyse aynı olan Gladiator, konumlandırılan kasa ile pick-up karosere sahip olmuş. Ancak bu karoser değişikliği, Gladiator’un, Wrangler’ın kendine has özelliklerini almasına engel olamamış. Pick-up modelin, tıpkı Wrangler’da olduğu gibi tavanı ve kapıları modüler olarak konumlandırılmış. Yani kullanıcı istediği zaman, araç tavanını ve kapılarını pratik bir şekilde sökerek sürüş yapabiliyor. Bu da Jeep modelini rakiplerin aynı karosere sahip modellerinden ayırıyor.

Jeep Gladiator ‘un Türkiye’de satışı var mı?

Jeep markasına ait modelin Türkiye’de satışı mevcut değil. Bunun sebeplerinden biri, 3.6 litrelik yüksek hacimli motorun vergilendirme konusundaki dezavantajı olabilir. Markanın güncel ürün gamında; Compass, Renegade ve Wrangler modelleri bulunuyor.

İkinci el Jeep ilanları

Wrangler | Tavanı ve Kapıları Nasıl Sökülüyor ?

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here