Elektrikli SUV Yarışında Honda Atağı!

Otomotiv devlerinin elektrikli araç yarışı son hızıyla devam ediyor. Markalar, tanıttıkları konsept modeller ile rakiplerine adeta göz dağı veriyor. Bu yarışın bugünlerdeki sahnesi ise Çin’de gerçekleştirilen Beijing Auto Show! Japon otomotiv devi Honda, Beijing Auto Show’da yeni elektrikli konsept modelini beğeniye sundu. SUV karosere sahip olan modelin Çin pazarındaki kullanıcılara sunulması bekleniyor. Avrupa ve Amerika pazarındaki satışı ile ilgili ise herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.

honda esuv

Mekanik Özellikleri Merak Konusu!

Elektrikli bir SUV olarak sunulan yeni model, Beijing Auto Show’un en dikkat çekici SUV’lerinden biri olarak karşımıza çıktı. Çin pazarında satışa sunulması beklenen modelin mekanik özellikleri ise henüz açıklanmadı.

Honda E-SUV Konsept, Tasarımı ile Dikkat Çekiyor!

Honda tarafından tanıtılan yeni E-SUV modeli, dış tasarımındaki sert çizgilerle dikkat çekiyor. Özellikle stoplardan başlayan dik çizgiler, arka kısımda sert bir görüntüyü beraberinde getirmiş. Araç, çıkıntılı kaput tasarımı ve geride konumlandırılan tamponu ile birlikte büyük bir köpek balığını andırıyor. Ayrıca ön yüzde ızgara kullanılmaması da bu e-SUV konseptinin dikkat çekici özelliklerinden biri olarak ortaya çıkıyor. Alt tarafa bakıldığında ise büyük boyuta sahip çok kollu jant kullanılmış. Bu jantlar, coupe tasarım ile birlikte yakalanan sportif görünüme katkıda bulunuyor. Aracın iç tasarımı ile ilgili ise detaylı bir bilgi paylaşmak henüz pek mümkün gözükmüyor. 2 kapılı bir coupe formunda bir SUV olarak tanıtılan modelin, 4 kapılı ve 5 koltuklu versiyonunun da tanıtılması bekleniyor.

Markaların Logo Büyütme Akımı Devam Ediyor

Çeşitli otomotiv markalarının geçtiğimiz yıllarda modellerine uygulayarak başlattığı ”büyük logo” furyasına Honda da katılmış gibi gözüküyor. Aracın ön yüzünde ve arka yüzünde büyük bir Honda logosu görülüyor. Bu boyuttaki logo kullanımı, SUV formundan olacak ki çok da kaba durmuyor.

esuv honda

Honda’nın Elektrikli Modelleri Türkiye’ye Gelecek mi ?

Özellikle motor teknolojileri ile çağı yakalayan ve bir benchmark markası olarak konumlanan Honda, Türkiye pazarında CR-V modelinin hybrid versiyonunun satışını gerçekleştiriyor. Diğer hybrid veya tam elektrikli modellerinin Türkiye pazarına ne zaman sunulacağı konusunda ise henüz bilinmiyor.

Elektrikli Araç İlanları

Honda Civic 1.6 I-VTEC Eco Elegance CVT İnceleme

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here