Jeep Wagoneer Geri Dönüyor!

1
1710

SUV deyince aklınıza ilk gelen marka nedir? Evet, ismiyle bugün bu sınıfına ismini vererek halk arasında literatürün adı olan Jeep, büyük SUV sınıfında rakiplerini korkutan modeliyle geliyor. Jeep Wagoneer ve Jeep Grandwagoneer, off road fonksiyonu ile isim yapan markanın, daha büyük ve daha premium sınıf otomobillerini oluşturuyor. Bu isme pek aşina olmayanlar Breaking Bad dizisinde önceki versiyonlarını görmüş olacaktır. Dodge Ram 1500 ile aynı boyutlara sahip olan model, alanında isim yapmış amiral gemileri olan Chevrolet Tahoe, BMW X7 ve Cadillac Escalade ile rakip olacak. Bu alanda yarışmak elbette kolay değil. Jeep Wagoneer modelleri, bu yarışın içinde yer alabilmek için birçok premium opsiyona ve donanıma sahip olacak. Sürüş ve güvenlik sistemleri ile rekabetçi bir fiyatla, Wagoneer’in yeniden bu alanda lider olması içten bile değil.

Jeep Wagoneer – Breaking Bad Dizisi

Jeep, prensip olarak her modelinde bir hybrid veya plug-in hybrid versiyonu olacak şekilde üretim yapacak. Bu tutum çerçevesinde Wagoneer için de gelecek olan elektrik motorları için henüz bir detay verilmedi. Şasi üstü aksamları için Dodge Ram modelinden faydalanacak olan Wagoneer, farklı olarak arkada bağımsız süspansiyonlar kullanacak.

Jeep Wagoneer: Motor ve Şanzıman

Motor ve şanzıman alanında da Dodge Ram ile aynı özelliklerini paylaşacak olan Wagoneer modelleri elbette yüksek hacimli motorlar ile gelecek. 3.6 litrelik V6 hybrid motorun başlangıç seviyesi olarak sunulacağı otomobil, 5.7 litrelik V8 seçeneğine de sahip olacak. Ayrıca 3.0 litrelik V6 dizel motorun da bulunacağı modeller, 3 farklı dört çeker ve havalı süspansiyon sistemine sahip olacak.

Jeep Wagoneer İç Mekan

Grandwagoneer konseptine göz attığımızda, kabin içinde de yüksek teknoloji ile elegant çizgilerin birleştiğini görüyoruz. Jeep, seri üretime geçtiğinde konsept halindeki kadar cömert davranır mı bilinmez ancak bu modeldeki özellikle direksiyon tasarımı otomobilin genel hatları ile ilgili cüsseli karakteri yansıtıyor.  Sürücü araç ile ilgili birçok ayrıntıyı dijital ekrandan yönetecek, sadece sınırlı bir mekanik kontrol ünitesi olacak. İç mekanda cam tavan ve kişiselleştirilebilir ambians aydınlatmaları ile ferah bir ortam oluşturulabilecek. Grand Wagoneer, 3 sıra koltuk ve 7 kişiye kadar çıkarılabilen yolcu kapasitesi ile geniş ailelere Jeep deneyimi yaşatmayı vaat edecek. İkinci sıra arka koltukların şoför koltuğu ile aynı kalitede ve ölçüde olduğunu da ekleyelim.

Fiyat

Jeep Wagoneer’in Amerika fiyatlarının 60-75 bin dolar seviyelerinde olması bekleniyor. Amerika’da en çok satan arabalar yazımızda da değindiğimiz gibi bu seviye fiyatlar bu sınıf araçlar için gayet normal. Ancak ülkemize girdiğinde ise mutlaka 1 milyon lira seviyesinin üzerine çıkıyor.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here