Jaguar Land Rover 2000 Çalışanını İşten Çıkarıyor

0
1011
Jaguar Land Rover 2000 Çalışanını

Jaguar Land Rover, İngiliz otomobil üreticisinin yeni CEO’su Thierry Bollore yönetimindeki maliyetleri düşürürken, önümüzdeki mali yılda küresel maaşlı işgücünü yaklaşık 2000 kişi azaltmayı planlıyor. Hindistanlı Tata Motors Ltd.’ye ait şirket, Çarşamba günü e-postayla gönderilen bir açıklamada, çalışanlarına yeniden yapılanma planları hakkında brifing vermeye başladı. Ayrıca Jaguar Land Rover 2000 çalışanını işten tek seferde çıkarmak yerine kademeli olarak çıkaracaklarını duyurdu.

Jaguar Land Rover 2000 Çalışanını Geçtiğimiz haftalarda Jaguar Land Rover, otomobillerinin elektrikliye dönüşmesi ile ilgili teknolojilerine 2,5 milyar Pound yatırım yapma kararı aldı. Ayrıca Jaguar Land Rover, 2035 yılına kadar envanterindeki araçların tamamen elektrikli olmasını hedeflemektedir. Fakat Tata Motors ve Jaguar Land Rover’ın yürütmeye çalıştıkları ortaklıklarında sorunlar çıkmaya başlamıştır. Tata Motors ve Jaguar Land Rover, yıllık bütçenin birçoğunu elektrikli araç teknolojisine ayırdıkları için diğer harcamaları kısmak zorunda kaldılar. Ayrıca şirketin geçmiş yıllarda aldığı 35 milyon Pound emisyon cezası vardır. Jaguar Land Rover, İngiliz otomobil üreticisi yeni CEO Thierry Bollore yönetimindeki maliyetleri düşürürken, Jaguar I-Pace SUV’un başarısız satış rakamları elde etmesi, şirket yönetimini daha da zora sokmaktadır. Günümüzde Jaguar Land Rover’ın İngiltere’de 30 bin, diğer ülkelerde de 7 bin çalışanı bulunmaktadır. Şirket yaptığı açıklamaya göre saatlik çalışan işçilerini çıkarmayacak, Jaguar Land Rover 2000 Çalışanını sadece maaşlı çalışan işçilerini çıkaracaktır.

Tata Motors, Jaguar Land Rover ile yaptığı ortaklıktan sonra hisse senetleri %80 değerlenmiştir. Fakat ortakların arasında çıkan sorunlar ve iki şirketinde mali sorunlarla karşılaşması, hisse senetlerinde değer kaybına neden olmuştur. Anlaşılan 2021 yılı, Tata Motors ve Jaguar Land Rover için oldukça zor geçecektir.

İkinci El Jaguar İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here