Kia Motors’a 20 Milyon Dolarlık Siber Saldırı!

0
1191
Kia Motors'a 20 Milyon Dolarlık Siber

Bilgisayar korsanları tarafından Kia Motors’a 20 Milyon Dolarlık siber saldırı gerçekleştirildi. Otomobil üreticisi, müşterilerin Kia’nın uygulamalarına ve diğer hizmetlerine erişmesini etkileyen bir kesinti ile uğraşmaktadır. Geçtiğimiz günler Kia Motors Amerika, 20 milyon dolarlık bir fidye yazılımı saldırısına maruz kaldığını ve saldırıya Hyundai Kuzey Amerika’nın da dahil olduğunu açıkladı. Ayrıca bu olayla birlikte otomotiv sektörüne karşı Amerika’da  yapılan en büyük siber saldırılardan biri yaşanmaktadır.

Kia Motors’a karşı yapılan saldırının DoppelPaymer fidye yazılımı çetesi tarafından gerçekleştirildiği iddia edilmektedir. Bilgisayar korsanları, BleepingComputer tarafından elde edilen bir fidye notu çıkardı ve bu notla birlikte Kia’dan saldırıyı iptal etmeleri için 20 milyon dolar talep ettiler. Bilgisayar korsanları, Kia America’dan büyük miktarda verinin çalındığını ve Kia onlarla pazarlık etmezse 2-3 hafta içinde çaldıkları her şeyi yayınlayacaklarını belirtti. Ayrıca bilgisayar korsanları 20 milyon doları, eş değer gelecek şekilde Bitcoin olarak ödenmesini istedi. Fidye zamanında ödenmezse, bu miktarı 30 milyon dolara yükselteceklerini de söylediler.

Kia Motors'a 20 Milyon Dolarlık Siber Yetkililer tarafından pek çok Kia hizmetinin etkilendiğini, bu nedenle çok fazla verinin çalındığı da düşünülmektedir. Hyundai, doğrudan etkilenmemesine rağmen, Kia saldırısıyla aynı anda birkaç olağandışı kesinti yaşadı, ancak bunların Kia saldırısıyla ilgili olup olmadığı şu anda bilinmemektedir. Ayrıca yaşanan siber saldırı ve şirketin neredeyse bütün bilgilerinin çalınması, yeni K8’in piyasa sürmesinden bir gün sonra yaşanmıştır. Kia Motors’a 20 Milyon Dolarlık siber saldırı yapılması, diğer otomobil üreticilerinin de veri çalınması gibi problemlere karşı önlem almalarını sağlamaktadır.

İkinci El Kia İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here