İngiltere Otomobil Endüstrisi Brexit anlaşması konusunda somut adımlar atmaya başladı. AB ile olan ikili ilişkiler nedeniyle ülkelere ihracat adına sorunlu bir sürecin içine girme ihtimali olan İngiltere yeni bir anlaşma imzalıyor.

Birleşik Krallık’ın Brexit olarak da bilinen Avrupa Birliği’nden ayrılma kararının ardından, ülkenin otomotiv sektörünü çevreleyen büyük bir belirsizlik vardı. Tanınmış lüks otomobil markaları üreten İngiltere otomobillerini Avrupaya satarken AB’ye ciddi vergiler ödemek zorunda kalacağı konuşuluyordu.

İngiltere Otomobil Endüstrisi Brexit Anlaşması

İngiltere ve AB, Başbakan Boris Johnson’ın yaklaşık 660 milyar sterlin değerinde olduğunu tahmin edilen bir ticaret anlaşmasına vardılar. Anlaşma için hala İngiltere parlamentosu ve 27 AB üye ülkesinin onayı gerekiyor, ancak korkulan anlaşmanın onaylanma süreci çalkantılı geçeceğe benziyor. İngiltere Otomobil Endüstrisi Brexit anlaşması ile seviniyor.

İngiltere Otomobil Endüstrisi Brexit anlaşması

İngiltere Otomobil Endüstrisi Brexit Anlaşması

Başbakan Johnson, bunun “Kapsamlı bir Kanada tarzı serbest ticaret anlaşması” olduğunu söyledi. “İngiltere’deki mal ve bileşenlerin AB pazarında gümrük vergisiz ve kotasız satılmasına olanak sağlayacak.” İngiltere için artık üretim kesintileri olmayacak. Bu Jaguar Land Rover gibi otomobil markaları için harika bir haber. Müzakerelerin tüm ayrıntıları henüz açıklanmasa da, genel olarak her iki taraf için de iyi olduğuna inanılıyor.

İlk raporlarda, anlaşmada mallara yönelik sıfır tarife, İngiltere vatandaşlarının AB’de çalışmak için vizeye sahip olması için yeni bir şart getirildi. Sınır kontrolleri, çevreyi koruma amaçlı ortak bir taahhüt ve balıkçılık sektörüne yönelik şartlar da yer alıyor.

İngiltere başbakanı Johnson Anlaşmadan Memnun

İngiltere Otomobil Endüstrisi Brexit Anlaşması

İngiltere başbakanı Johnson “Bu bizim için uzun ve dolambaçlı bir yol oldu, ama sonuç olarak iyi bir anlaşmamız var. Bu adil, dengeli bir anlaşma ve her iki taraf için de yapılacak doğru ve sorumlu olunması gereken bir şey.” dedi. “Bildiğimiz gibi, her halükarda, sert bir Brexit olsaydı, her iki taraf için de iyi olmazdı, ve bu durum 450 milyon vatandaşıyla Birleşik Krallık’ı Avrupa Birliği’nden daha sert vururdu. Bu nedenle, güçlü bir konumdan, şimdiye kadar sahip olduğumuz en kapsamlı anlaşma ile tekrar, öne çıkmayı başardık.”

Anlaşmanın ayrıntıları ortaya çıktıkça, İngiliz otomobil üreticileri büyük olasılıkla rahat edebilirler. 2020 zaten Covid ve pandemi nedeniyle zor bir yıl oldu, ama İngiltere hala gibi önemli yeni araçları dışarı satmayı başardı. 2020 Aston Martin DBX markanın İlk SUV modeli oldu.

İkinci El Otomobil İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here