Honda Yeni Ateşleme Sistemi Patentini Aldı!

0
1021

Honda, motosikletler için ilk defa yeni bir patent alsa da bu sistem arabalarda yıllardır kullanılmaktadır. Honda Yeni Ateşleme Sistemi Patentini Aldı! Yeni sistem, ana yanma odasına doğru genişlemeden önce bujinin hava ve yakıt karışımı odasından önce küçük bir odanın yapılmasıyla olmaktadır. Ön oda, yanma odasından bir dizi küçük delikler ile ayrılmaktadır. Bu delikler alev cephesini daha küçük patlayıcı jetlere ayırmak için tasarlanmıştır. Bu özellik, motorun daha az karışım üreterek, günümüz motosikletlerinden daha da sağlıklı emisyon değerlerine sahip olmasını sağlamaktadır.

Honda Yeni Ateşleme Sistemi Patentini Aldı!Honda’nın patentte önerdiği teknoloji, ızgaradaki F1 arabalarında bulunan teknolojiden daha farklıdır. Patentte bulunan ön bölme dönebilirken, yanma vuruşunda bölme dönerek gazların geçmesine izin verir ve sıkıştırma vuruşunda kapalı taraf gelecek şekilde hareket etmektedir. Bu sayede daha az benzin harcaması yapılmaktadır. Honda patentine göre biri yakıt vermek için kullanılırken, diğeri ikincisi yalnızca ön odaya yakıt vermek için kullanılmaktadır. Böylece sistemde iki adet enjektör kullanılmaktadır.

Ön Oda Ateşlemesi Nedir? Ne İşe Yarar? Honda Yeni Ateşleme Sistemi Patentini Aldı!

Honda Yeni Ateşleme Sistemi Patentini Aldı! Fakat aklımıza “Ön oda ateşlemesi nedir? Ne işe yarar?” Sorusu gelmektedir. Bu sistem okuyucuların ve motosiklet severlerin kafasında soru işaretleri açmaktadır. Ön ateşleme odası, ana yanma odasından ayrılmış küçük bir odacıktır. Kullanımda iki tip sistem vardır. Bu sistemler; aktif ve pasif ön oda ateşleme sistemleri olarak ayrılmaktadır. Aktif ön oda sistemleri bir buji ve yakıt enjektörü içermektedir. İçerdiği karışım normal motorlardan daha azdır. Bu sayede motosiklet gereken yakıt ve püskürtme desteğini sağlayabilmektedir.

İkinci El Motosiklet İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here