Korna Çalmıyor Ne Yapmalıyım?

0
14553

Otomobiller birçok kişinin günlük olarak kulandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobiller, konfor ve güvenlik açısından bazı donanımları barındırır. Bu donanımlardan korna, çok önemli bir güvenlik donanımı olmasına rağmen; Ülkemizde trafikte oluşan kavgaların en büyük sebeplerinden biridir. Korna bazen arıza yapabilir veya sesi değişebilir. Korna çalmıyor ise ne yapmak gerekir? Yazımızın devamında arızanın çözümünü bulabilirsiniz.

Korna Çalmıyor

Korna birçok kullanıcı tarafından gereksiz olarak görülse de aslında çok önemli bir donanımdır. Etrafınızdaki araç sürücülerinin dikkatsizlik yaptığını fark ederseniz veya aracında herhangi bir problem görürseniz korna ile uyarıp olası kazaların önüne geçmiş olabilirsiniz. Korna, her ne kadar trafikte oluşan kavgaların ana sebeplerinden biri olsa da her gün azımsanamayacak kadar çok sayıda kazayı önlüyor. Kornanın arıza yapması, ya hiç çalmaması ya da sesinin anormal olmasıdır. Yazımızın devamında bu arızaların çözümlerini bulabilirsiniz.

korna çalmıyor

Korna Çalmıyor Çözümü Nasıldır? 

Korna arızası 2 farklı nedenden olabilir. Kornanızda problem olduğunu düşünüyorsanız sırayla şu adımları takip edebilirsiniz:

Kornaya basın ve herhangi bir ses duyuyor musunuz? Eğer bozuk bir korna sesi duyuyorsanız. Kornanızı değiştirmeniz gerekmektedir. Ancak öncesinde kornayı söküp temizlemeyi deneyebilirsiniz.

Kornaya basınca herhangi bir ses duymuyor musunuz? Bu durumda yapılması gereken ilk şey sigorta kutusunuz kontrol etmektir. Kornanın sigortası atmış ise bu tarz bir sorunla karşılaşabilirsiniz. Korna sigortası sağlam ise; kontrol kalemi vasıtasıyla kornaya elektrik gelip gelmediği ölçülür. Elektrik geliyorsa sorun kornadadır. Elektrik gelmiyorsa direksiyon sisteminden itibaren tüm tesisat kontrol edilmelidir.

korna çalmıyor

Toyota “Korna Çalma Huzurumu Çalma”

Toyota’nın, trafikte gürültü kirliliğine karşı 2015 yılında başlattığı “Korna Çalma Huzurumu Çalma” sosyal sorumluluk projesi, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından gerçekleştirilen Altın Pusula ödülü’nün sahibi oldu.

Toyota’nın büyük bir farkındalık yarattığı ‘Korna Çalma Huzurumu Çalma’ projesi Altın Pusula Kurumsal Sorumluluk-Çevre kategorisinde birinci oldu. Projenin tüm iletişim faaliyetlerini yürüten Message İletişim de ödüle layık görüldü.15. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’ne 135’i kurum, 72’si Genç İletişimci Projesi olmak üzere 16 ana ve 10 alt kategoride 207 başvuru gerçekleşirken, bunlardan sadece 33’ü ödüllendirildi.

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ

Sosyal sorumluluk projeleri ile topluma katkıda bulunmaya büyük önem veren Toyota’nın “Korna Çalma Huzurumu Çalma” projesi, trafikte gereksiz yere çalınan korna sesinin önüne geçmeyi, toplumsal bilinci artırmayı ve farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Korna sesinin fizyolojik ve psikolojik açıdan insan sağlığına olumsuz etkilerinin ve korna çalmanın toplumların gelişmişlik seviyesiyle doğru orantılı bir konu olduğunun altının çizildiği, uzun soluklu sosyal sorumluluk projesinde amaç; korna gürültüsünün yarattığı çevre kirliliğinin önüne geçerek trafikte sakin ve huzurlu bir ortam sağlamak

2.El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here