1960’ların sonlarında, Toyota ve Yamaha, insanların Japon otomobil endüstrisine bakışını değiştirecek sınırlı sayıda önden motorlu, arkadan çekişli bir coupe üzerinde güçlerini birleştirdi. Şimdi ise Nirmit Soni tarafından tasarlanmış modern spor coupe olarak tanımlanan ikonik Toyota 2000GT renderını inceleyelim.

İkonik Toyota 2000GT

Hatta bazı medya kuruluşları onu Porsche 911 ile karşılaştırdılar. Toyota’nın bu anlamda eski otomobilleri şuan ki rakipleri ile yarışmaya devam ediyor. 2020’de gerçekten bir tane ikonik Toyota istiyorsanız, araç koşullarına, kilometreye vb. bağlı olarak size yaklaşık 1 milyon dolara mal olması şaşırtıcı değil. 2020’den bahsetmişken, bu ikonik Toyota renderı 2000GT’yi modern bir spor otomobili olarak yeniden tasarlamak için mükemmel bir iş çıkarıyor.

Eğimli tavan çizgisi ve yükselen omuz çizgisi gibi Supra FT-1 Concept ile birkaç benzerlik olsa da tasarım oldukça orijinal. Yine de çizgilerin birleşme biçimleri daha da aşırı, neredeyse Koenigsegg gibi.

Bu render’ı yaratan Nirmit Soni, 2000GT’nin sadece reenkarnasyonunu yaratmanın ötesine geçmek istedi. Amacı, “hafifliğin, teknolojinin ve modernliğin özünü” yakalamak için tasarımını modern bir bağlamda yeniden yorumlamaktı. Bu yorumun amacı ise tamamen 2000GT’nin orijinaline ve tarihine karşı bir saygı gösterisi olmasını sağlamaktı.

Sonuç kesinlikle bu tanıma layıktır. Kamera aynaları, açılır kapı kolları, karbon fiber jantlar, aktif arka rüzgarlık araç tasarımında modern bir şekilde kullanılarak eskiyi temsil etmeye devam ediyor. Ayrıca ikonik Toyota 2000GT’de varsayımsal olarak ciddi bir makine olan takla kafesi bulunuyor.

Orjinal Toyota Parça Üretimi

Gerçek 2000GT’ye gelince, Toyota eşsiz tasarımın devam etmesi için yeni kararlar alıyor. İkonik ruhu devam ettirmek için elini taşın altına koydu. Hatta geçtiğimiz yaz Toyota Gazoo Racing (TGR), GR Heritage Parts Projesi kapsamında klasik ikon için yedek parça üretmeye başlayacağını duyurdu. Bu şekilde, müşteriler yedek parça konusunda endişelenmek zorunda kalmadan 2000GT’lerini sürmeye devam edebilirler.

Orjinal İkonik Toyota 2000GT son dişli takımı
Orjinal İkonik Toyota 2000GT son dişli takımı

Duyuru, Mayıs 2019’da A70 Supra ve A80 Supra parçalarının çoğaltılmasına ilişkin benzer bir girişimi takip ediyor. TGR, 1 Ağustos 2020’de 2000GT parçaları için sipariş almaya başlayacak ve çoğaltılmış parçalar Toyota bayilerinden normal orijinal parçalarla aynı şekilde satın alınabilecek. Bununla birlikte, yeniden satmayı önlemek için satışlar mal sahipleriyle sınırlandırılacaktır; ayrıca, satılan parça sayısı araba başına sınırlı olacaktır.

Not: Bunlar, Nirmit Soni tarafından yapılmış bağımsız bir tasarımdır. Hiçbir şekilde Toyota ile ilgili değildir veya Toyota tarafından desteklenmemektedir.

Toyota Gazoo Racing Altında, Toyota Motorspor Faaliyetleri!

İkinci el Toyota ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here