Toyota Gazoo Racing başlığı altında, Toyota’nın başarı dolu motorspor faaliyetlerini inceleyeceğiz. Toyota’nın katıldığı yarışlar: Göz alıcı Dünya Dayanıklılık Şampiyonası, Prestijli Dünya Ralli Şampiyonası, ‘dünyanın en zor yarışı’ olarak bahsedilen Nürnburging 24 Saat, Zorlu Dakar rallisi ve iddialı 5 Kıta Sürüş Projesidir.

Toyota Gazoo Racing WRC

Yaris WRC 1.6 Turbo, 380hp üreten direk enjeksyonlu motor, ve en gelişmiş üretim teknikleri ve ileri simülasyon ile ayarlanmış bir şase.
Toyota Gazoo Racing WRC
Finlandiya’da atölyelerde, 4 kere Dünya Ralli Şampiyonu Tommi Makinen tarafından yönetilen Toyota Gazoo Racing WRC, adanmış uzmanlar ve tutkulu ralli severlerden oluşan bir takımdır. Aylar süren yoğun testlerden sonra, Yaris WRC, yoğun bir takvime hazır bir halde dünyanın en eski rallisi olan Ralli Monte Carlo’nun başlangıç rampasından indi. Tüm beklentileri aşarak ve Jari Matti Latvala ve Miika Anttilla ikilisi ile sezonu Monte Carloda ikinci sırada ve Ralli İsveç’de zafere ulaşarak başladı. Geliştirme yılı olarak düşünülen ilk yılda, şampiyonaya daha olumlu bir başlangıç hayal edemezlerdi.

Toyota’nın Gelecekteki DNA’sı: TS050 HYBRID

Heyecanlı, ayağı kaldıran, büyüleyici. Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (WEC) inovasyonun zirvesini, Takım çalışmasının güvenilirliğini temsil ediyor. Dünya çapında 9 yarıştan oluşan meşhur 24 Saatte Le Mans da dahil olmak üzere Toyota Gazoo 2012’de şampiyonaya tekrar dahil olmuştur. Le Mans yarışına ise 1985’ten beri katılmıştır. 2016’da 24 Saatte Le Mans Yarışına 18. Kez katılışıydı. Üzücü bir şekilde bitiş çizgisine 10 dakika kala zaferi kaçırdı.
Toyota'nın Gelecekteki DNA'sı: TS050 HYBRID
6 ila 24 saat süren İşkence düzeyindeki yarışlarla başa çıkması için 2 adet son teknoloji TS050 HYBRID, 1000 beygir gücüne yakın performansla dayanıklı yarış arabası vardır. Hibrit gücünü patlama hızı, verimlilik ve 330km/s hızlara ulaşması için kullanan bu sofistike hibrit araçlar aynı zamanda fren yaparken açığa çıkan enerjiyi bataryada daha sonra kullanmak üzere saklanır.
2012’deki ilk WEC yarışında Toyota, 2014’teki şampiyonluk arasında yol arabaları için hibrit teknolojilerinin geliştirilmesi konusunda örneğin hafifletme ve soğutma konularında ilerleme sağladı.

Toyota Gazoo Racing Nürburgring Dayanıklılık Yarışında

Gazoo Racing ilk 24 Saatte Nürburgring dayanıklılık yarışına 2007’de katıldı. “Dünyanın en zor yarışı” olarak bilinen. Dünyanın her yerinden üretici destekli ve özel takımlar Almanya’daki Yeşil cehennem olarak da bilinen 25 km’lik pistte gelip mücadeleye hazır olacaklardır.
Toyota Gazoo Racing Nürburgring Dayanıklılık Yarışında
2016 yılında, 10’uncu yarışın 44. etapında, Toyota Gazoo Racing 3 araba ile dahil oldu. Toyota C-HR Racing, Lexus RC, ve Lexus RC F. Toyota C-HR Racing ilerde piyasaya sürülecek olan Toyota C-HR modelinin yarış için özelleştirilmiş hali, 4 sürücüden oluşan bir takımla yarışmıştır. Yorucu bir 24 saatten sonra, Toyota 84. Sırada yarışı bitirerek sınıfında 3. olmuştur.
“Hali hazırda sürülen yol arabalarının geliştirmesi için çok değerli geri dönüşe sebep olan yarışlar, sürekli iyi personel yetiştirmemize de yardımcı oluyor.” dedi Toyota.

Güçlü Olan Hayatta Kalır: Dakar Rallisi

Dakar Rallisi dünyanın en zorlu motorspor olaylarından biridir. Takımlara ve makinelere sürekli zorluklar çıkarması ile ünlüdür. Son 9 yıldır Güney Amerikada düzenlenen ralli istilası, yarışmacılar dağlar, çöller ve ırmaklar gibi ağır arazi koşulları içinde en kısa yolu bulmak zorunda bırakılıyorlar.
Toyota Gazoo Racing Altında Dakar Rallisi
1979’daki ortaya çıkışı ile Toyota Ralli alanında ağırlığı ortaya koymuştur. 4×4 kategorisinde iki ayrı bölümde yarışan Toyota, rakiplerden bir çok farklı takımlar arasında da araçları popüler seçenek olmuştur. Örneğin Toyota Gazoo Racing South Africa ve Toyota Auto Body takımları, Land Cruiser, Hilux ve bir çok başka modeli sağlamlıkları, kolay bakım ve güvenilirlikleri sebebiyle yarışmaya dahil etmiştir.
Toyota Gazoo Racing Altında Ralli
2017’de, Toyota için sonuçlar cesaretlendiriciydi. Finiş çizgisini geçen 57 arabadan 28’i Toyota üretimiydi 3 tane Toyota Hilux’ın ilk 10’da olmasını da sayarsak. Team Land Cruiser Toyota Auto Body ise Üretim serisi kategorisinde 4. Kez üst üste galip gelmiştir. Diğer yandan Hino Team Sugawara 8 yıl üst üste Hino Ranger ile Kamyon kategorisinde birinci olmuştur.

Toyota’nın Beş Kıtada Sürüş Projesi

Toyota 5 Kıtada Sürüş Projesi, motorsporların zorluklarını da kapsayan ortak bir tutkuyla doğmuştur. Toyota, tüm çalışanlarının 2020’ye kadar Toyota araçlarını tüm kıtalarda kullanması için göreve çağırıyor. Bu proje, çalışanların ilk elden “eğlenceli sürüş” kavramını şimdi ve gelecekte daha iyi arabalar üretmek için yararlanabileceği bir deneyim oluşturuyor.
                                                                            İkinci el Toyota ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here