Mini Countryman Üretimi Almanya’ya Taşınıyor

0
1140

Mini Countryman üretimi 2023’te Almanya’ya taşınacak. Yeni nesil Mini Countryman, BMW’nin Leipzig’deki fabrikasında üretilecek ve tamamen elektrikli bir sistemi ile de satışa sunulacak.

Yeni Nesil Mini Countryman

Üçüncü nesil Mini Countryman 2023’te piyasaya çıkacağı doğrulandı. yeni nesilde benzinli, dizel ve saf elektrikli motor seçenekleriyle satışa sunulacak. Ve bu da özellikle Avrupa pazarında kullanıcıları tarafından çok beğenilen araçlarla rekabet etmesini sağlayacak. Bu araçlara Kia’nın Niro ve Hyundai Kona modelleri örnek gösterilebilir.

Bununla birlikte, crossover konseptinin elektrikli sürüşe geçişini desteklemek için BMW, Countryman’ın üretimini Almanya, Leipzig’deki üretim tesisine taşıyacak. Marka kısa süre önce, montaj hatlarını ve boya atölyelerini yenilemek ve BMW’nin en yeni elektrikli motorları için lojistik platformu sağlamak için fabrikaya 300 milyon € yatırımı tamamlamıştı.

BMW ayrıca, Leipzig tesisi için 2021’de açılacak olan 100 milyon € değerindeki 10.000 metrekarelik ek bir yerleşke planlıyor. Tesis, her iki markanın modelleri için de modele özgü pil paketlerini bir araya getirecek şekilde oldukça otomatik hale getirilecek. Yani üretim hattına gönderilmeden ve şantiyede gövde kabuklarına cıvatalanmadan önce. BMW ve Mini araçlarının pil paketleri de fabrikada tamamlanmış olacak. Şu anda bunun altyapı çalışmaları devam ediyor. 

Mini Countryman

BMW Leipzig Fabrikası

BMW’nin Leipzig fabrikası 2005 yılında kapılarını açtı. Ve son 15 yılda bir dizi yükseltmeler yapılarak her geçen gün fabrikanın kapasitesi geliştirildi. Şu anda tesis, BMW’nin yeni önden çekişli mimarisi için pilot tesis görevi görüyor. 2 Serisi Active Tourer ve 1 Serisi hatchback montajını yöneterek yılda yaklaşık 350.000 adet üretim kapasitesine sahiptir.

Mini Countryman

BMW’nin Leipzig fabrikasının patronu Hans-Peter Kemser şunları söyledi: “Son birkaç yıldır, fabrikamızı başarılı bir geleceğe taşımak için sürekli çalıştık ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mini Countryman’in halefini üretmeye yönelik bu sözleşme, üzerinde çalışmamız gereken başka bir önemli kilometre taşı sağlıyor. Diyerek aslında bu anlaşmanın karşılıklı ciddi bir gelişim süreci olduğunu vurgulamış oldu. BMW de özellikle son yıllarda tam elektrikli araç sistemleri üzerinde yoğun bir çalışma sürdürüyordu. Piyasada rekabet gücü yüksek olan elektrikli araba modelleri ile piyasayı domine etmeyi arzuluyorlar.

 

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here