471.000 Hyundai Tucson Aracı Geri Çağrılıyor

Hyundai, bir bilgisayardaki elektriksel kısa devrenin yangına neden olabilecek olması nedeniyle Eylül ayında yapılan ABD geri çağrılmasına yaklaşık 471.000 SUV ekliyor. Şirket, araç sahiplerini sorun giderilene kadar Hyundai Tucson SUV’leri açık havada park etmeleri konusunda uyarıyor.

En son geri çağırma, 2016 ile 2018 arasındaki belirli model yıllarını ve 2020 ile 2021 arasındaki ek Hyundai Tucson SUV’leri kapsıyor. Araçlarda, dahili olarak arızalanabilen; kısa devre yapabilen kilitlenmeyi önleyici fren sistemi bilgisayarları var. Bu da yangına yol açabilir.

tucson geri çağırma

Ciddi Bir Arıza ABD Araçlarını Etkileyebilir

Muhtemel arızanın ciddiyeti, birkaç ABD medyası raporundan anlaşılabiliyor. Bu raporlar, bazı araçların yerleşik bilgisayarlarda bazı durumlarda yangına neden olabilecek bir elektriksel kısa devre yaşıyor olabileceğini bildiriyor. Hyundai’nin Akıllı Hız Sabitleyici özelliğine sahip Tucson’lar geri çağrılmıyor.

Hyundai Cuma günü yaptığı açıklamada, geri çağırmanın sorunla ilgili devam eden soruşturmanın bir parçası olduğunu söyledi. Şirket, bir düzine yangının farkında olduğunu, ancak geri çağrılan araçlarla ilgili herhangi bir yaralanma olmadığını söyledi.

Araç sahipleri, SUV’larını bilgisayardaki bir sigortanın değişikliğinin yapılması için araçlarını bir bayiye götürebilecekleri. Kullanıcılar Şubat ayı sonunda bilgilendirilecek. Araçlarının etkilenip etkilenmediğini görmek için www.hyundaiusa.com/recalls adresinden araç kimlik numaralarını girebiliyor olacaklar.

geri çağırma

Geçmiş Geri Çağırmaların Bir Parçası

Eylül ayında Güney Koreli otomobil üreticisi, aynı sorunu çözmek için 2019’dan 2021’e kadar üretilmiş yaklaşık 180.000 Tucson SUV’yi geri çağırdı. Şirket, korozyonun arızalı kilitlenmeyi önleyici fren devre kartlarında kısa devreye neden olabileceğini;  motorlar kapalı olsa bile yangına neden olabileceğini söylüyor.

Hyundai ve Kia, geri çağırma emirlerini geciktirdikleri için ülkenin NHTSA’sı tarafından incelendi. Ağır para cezaları verildi. Şirketler, geri çağırma işlemlerini geciktirmekten suçlu olmadıklarını vurgulayarak, emre itiraz etmek yerine cezayı ödeyeceklerini bildirdi. Son beş yılda sekiz milyondan fazla aracın bir sorunu olduğu olduğu bildirildi. NHTSA Yönetici Yardımcısı James Owens daha önce, “Üreticilerin, güvenlik geri çağırma sorumluluklarının aciliyetini uygun bir şekilde fark etmeleri ve tüm güvenlik sorunları hakkında ajansa zamanında ve samimi bilgi vermeleri çok önemlidir,” demişti.

1 YORUM

  1. 20 yaşındaki nissanım için geri çağırma işlemi yapıldı gerçekten bu kadar zaman sonra bu araç için böyle bir işlem çok önemli… otomotiv sektörü düşündüğüüzden çok daha geniş bir bakış açısıyla değerlendirilmeli.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here