Hyundai eVTOL: Yeni Uçan Araç Konsepti

0
1028

Hyundai eVTOL konsepti ile geleceğe kapı açıyor. Hyundai, eVTOL konsept aracının tanıtımını Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nda gerçekleştirdi. Şirket, bununla beraber geleceğin araç piyasasında önemli bir yer edinmeyi kendisine amaç edinmiş gibi gözüküyor.

Uçan Araç Konsepti: Hyundai eVTOL

Hyundai son yıllarda elektrikli araç üretimi için önemli bir atılım gerçekleştirdi. Diğer yandan ise Hyundai, Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nda tanıtımını gerçekleştirdiği eVTOL konsepti ile uçan araç konusunda da önemli atılım gerçekleştirdi. Şirket şu anda tanıtılan konsept aracı sertifikalandırmaya çalışıyor. Sertifikalandırma işlemi başarıyla sonuçlanırsa Amerikan Supernal ve Hyundai Motor tarafından ortaklaşa geliştirilen eVTOL adlı konsept araç, 2028 yılından itibaren Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da ticari kullanım için satışa sunulacak. Hyundai ve Supernal firmalarının hedefi ise gelecekte elektrikli uçan araçların kapasitesini ve boyutunu geliştirmek. Bu sayede her bütçeye uygun bir fiyat politikasına sahip olmayı hedefliyorlar.

İki şirketin kısa sürede gelişen büyük ortaklığı ile eVTOL’un kesinlikle unutulmaz bir araç olacağı kesin. Supernal’in beş koltuklu yeni nesil kabin konsepti, ekonomik ve konforlu bir uçuş deneyimi sağlıyor. Konsept, en yüksek güvenlik önlemlerini içeriyor. Diğer yandan ise araç, Hyundai’nin otomotiv tasarım ve üretim süreçlerindeki tecrübesinden de yararlanmışa benziyor. Hyundai eVTOL, günlük kullanımda hayatı kolaylaştırmayı ve yüksek güvenliği amaçlayan bir araç olarak gözüküyor.

 

Hyundai’nin Geleceğin Araçları İçin Kurduğu İlk Ortaklık Değil

Hyundai gelecek için büyük atılımlarına devam ediyor. Fakat Hyundai eVTOL ise bu atılımlardan sadece bir tanesi. Şirket, tamamen elektrikli tahrik ve hidrojen yakıt hücresi teknolojisini de geliştirmek istiyor. Şirket bunun için Rolls-Royce’la da bir işbirliğine gidiyor. Hyundai ve Rolls-Royce ortaklığı ile beraber her iki şirket Kentsel Hava Hareketliliği (UAM) ve Bölgesel Hava Hareketliliği (RAM) pazarlarına tamamen elektrikli, hibrit ve yakıt hücreli elektrikli çözümler getirmeyi planlıyor. Ayrıca şirket, elektrikli araç piyasasında her bütçeye hitap edecek elektrikli arabaların üretimi için çalışmalara başlamıştı. Bu çalışmalar, kurulan ortaklıklar ve yapılan konsept çalışmalar ile beraber geleceğin otomobillerinde Hyundai’nin yeri oldukça sağlam gibi gözüküyor.

Tüm Hyundai Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here