BMW M Serisi Manuel Şanzımana Sadık Kalacak

0
1499
bmw m serisi manuel şanzıman

BMW M Serisi manuel şanzımana sadık kalmaya devam edecek. M2’nin satışları Alman otomobil devinin bu kararı olmasında önemli bir rol oynamış durumda. Halihazırda şu anda otomotiv sektöründe otomatik vites için bir atılım mevcut. Ancak BMW manuel şanzıman satışlarının azaldığı tezini çürütmeye hazırlanıyor. BMW M direktörü Frank Van Meel’in yaptığı açıklamaya göre otomobil üreticisi manuel şanzımandan vazgeçmeyecek. M Serisi kapsamında bu şanzıman sistemini kullanmaya devam edecek.

M2 Satış Oranları Manuel Şanzımana Devam Diyor

BMW M Serisi Manuel Şanzımana Sadık Kalacak

BMW M Serisi direktörü Frank Van Meel, M2’nin satışlarına dikkat çekti. Bu satış oranlarının yarısından fazlasının manuel şanzımanlı olduğunu açıkladı. Ayrıca manuel şanzımana her geçen gün isteğin arttığını da belirtti. Yani her ne kadar yenilikler devam etse de eskiye bağlı kalmayı isteyen araba tutkunları olduğunu anlamak mümkün. Bu anlamda Alman otomobil üreticisi de manuel şanzımana hiçbir zaman tamamen veda etmeyecek gibi görünüyor. 

Meel yaptığı açıklamada yola yenilikler olmadan devam etmenin mümkün olmadığını söyledi. Ancak otomatik vitesi hoş karşılarken manuel şanzımana veda etmeye de gerek olmadığını belirtiyor. Tabi bu da sadece müşterilerin istekleri belirleyici değil. Çünkü manuel şanzıman daha yavaş ve daha ağır hareket ediyor. Üstelik daha kötü bir yakıt tüketimine sebep oluyor. Ancak bunlara rağmen manuel şanzıman hayranı olan müşterilere de hitap etmek marka için önem arz ediyor.

BMW M Serisi Yoluna Manuel Şanzımanı Dışlamadan Devam Ediyor

BMW M Serisi Manuel Şanzımana Sadık Kalacak

BMW’nin bu kararının aksine birçok otomobil devi otomatik vitese geçiş yaparken manuel şanzıman ile de vedalaşıyor. Son olarak Volkswagen de 2030 yılına kadar manuel şanzımanı kaldıracağını duyurmuştu. Aynı şekilde Mercedes-Benz de 2023 yılına kadar manuel şanzımana veda etmeye hazırlanıyor. Hal böyle olunca manuel şanzıman ile çalışan otomobil üretmeye devam eden markalar daha değerli hale geliyor. Özellikle M Serisi için manuel şanzımanın kullanılacak. Böylece BMW hem yeniliklere ev sahipliği yapmış hem de eskiden vazgeçmemiş bir kimlik kazanıyor. Bu da farklı müşterilere aynı anda hitap etme özelliği kazanmasını sağlıyor.

2. El BMW M Serisi Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here