Hyundai Ucuz Elektrikli Otomobil İçin Kolları Sıvadı

0
1220
Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Lisansları Verilmeye Başlandı

Hyundai, ucuz elektrikli otomobil için çalışmalara başladı. Hyundai son zamanlarda elektrikli otomobil konusunda büyük atılımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ioniq 6 isimli modelinin tanıtımını gerçekleştiren Hyundai, 2024 yılında ise elektrikli SUV modeli Ioniq 7’yi çıkaracağını da açıkladı. Diğer yandan ise şirketin Avrupa pazarı için daha uygun fiyatlı bir elektrikli otomobil üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Otomobil fiyatlarının fazlasıyla artış gösterdiği dönemde böyle bir çalışmanın müşterilere derin bir nefes aldıracağı şüphesiz. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Açıklama, Avrupa Pazarlama Şefinden Geldi

Hyundai ucuz elektrikli otomobil çalışması hakkında şu an için çok fazla detay bulunmuyor. Fakat bu çalışma, Hyundai Motor Avrupa’nın pazarlama şefi Andreas-Christoph Hofmann’ın Automotive News Europe’a yaptığı açıklama ile resmiyet kazandı. Üzerinde çalışılan modelin, şirketin mevcut elektrikli modellerinden daha küçük boyutlarda olması bekleniyor. Diğer yandan ise modelin, şirketin diğer elektrikli modellerine kıyasla çok daha ucuz olacağı açıklandı. Beklentilere göre ise aracın piyasaya çıktığında etiket fiyatı 20 bin euro civarında olacak.

Hyundai’nin Avrupa pazarlama şefi Hofmann, özellikle tamamen elektrikli güç aktarma sistemine sahip küçük bir araç geliştirmenin kârlılık açısından zor bir iş olduğunu belirtti. Bu sebeple de Hyundai’nin Ioniq modelleri arasından öncelikle büyük modellere yöneldiğini söyledi. Örnek vermek gerekirse Ioniq 7, 2024 yılında çıkacak ve üç sıra koltuk düzenine sahip olacak. Bu açıdan aracın geliştirilmesi ABD pazarı düşünülerek yapılmış diyebiliriz. Fakat araç Avrupa pazarında da satışa çıkacak.

Hyundai Uygun Fiyatlı Elektrikli Otomobil İçin Kolları Sıvadı

Hyundai Ucuz Elektrikli Otomobil Çalışması Rakipsiz Değil

Günümüzde elektrikli otomobiller oldukça revaçta. Hyundai, ucuz elektrikli otomobil üretimi de bu konuda oldukça önemli. Fakat bu çalışma rakipsiz değil. 2022 yılı içerisinde bir çok şirket uygun fiyatlı elektrikli otomobil üretimi için yarışıyor. Hatırlanacak olursa aynı fiyat eşiğinde Volkswagen Grubu da üç farklı model planlıyor. Daha önce ipucu görselleri paylaşılan bu modeller Volkswagen, Skoda ve Cupra logolu olacak. Görünüşe göre önümüzdeki yıllarda uygun fiyatlı elektrikli otomobil alanında sıkı bir rekabet izleyeceğiz.

Diğer yandan ise Hyundai’nin planları bununla sınırlı değil. Şirketin hedefi 2030’a kadar en az 11 tane elektrikli model çıkarmak. Bu yılın ilk yarısında açıklanan verilere göre Hyundai’nin  Avrupa’daki satışlarının yüzde 16’sı elektrikli modellerden oluşmakta. Bu sayede de Hyundai’nin pazar payı yüzde 1’den yüzde 4.7 seviyesine kadar arttı. Bu verilere dayanarak şirketin 2030’a kadar 11 farklı elektrikli model çıkarma hedefini anlamamız gayet mümkün gözüküyor.

Tüm Hyundai Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here