BMW i3 Serisi Üretimine Son Veriyor

0
999
BMW i3 Serisi

BMW tarafından artık i3 serisi üretilmeyecek. Böylece BMW ortaya çıkışından neredeyse 9 yıl sonra i3 serisine son veriyor.

BMW i3 Serisi Neden Son Buluyor?

BMW 2013 yılında ilk ürettiği i3 serisinin seri üretimine son veriyor. Bunun sebebi ise yeni i3 Sedan modeli için kendine alan sağlamak istemesi.

BMW ilk seri i3 modellerini Leipzig tesislerinde üretmişti. Bu seri 74 farklı ülkede satışı yapılıyor. Bu serinin 250.000 seri üretimi kısa süre önce üretildi.

BMW i3 serisi hakkında şu sözleri kullandı:

“i3 serimiz birçok yeni müşteriye ulaşmıştır. Farklı markaya gönül vermiş kişiler i3 serimiz sayesinde BMW’yi tercih etmiştir. %80’den fazla i3 farklı marka alıcılara satılmıştır.”

Birçok pazarda elektrikli araç segmentinde motorlu otomobillerin yanında BMW diğer markalara göre daha yüksek kâr elde etti. İlk yıllarında tüm BMW i3 alıcılarının %80’den fazlası BMW markasını tercih eden yeni kullanıcılardı.

BMW Bu Serinin Sona Ermesini Anmak İçin Özel Bir Model Üretecek

BMW bu serinin sona ermesini anmak için i3’e dayalı özel bir HomeRun sürümü yaptı. Bu arabalardan sadece 10 adet üretim yapılacak.

HomeRun Edition BMW Invidual tarafından özel renk mat boyaya sahip. Ayrıca elektrikli cam tavana güneş enerjili camlara ve adaptif LED farlara sahip.

Bu sürüm bunların yanı sıra çift kollu 20 inç alaşım jantlar ile geliyor..

Özel modelleri ayrıca iç mekan da deri gösterge paneli galvaniz kaplama deri direksiyon simidi yer alıyor. Bunun yanı sıra iç mekan Vernasca Dark Truffle deri kaplamasına, Carum Grisi tavana sahip. Ortam aydınlatması ve yüksek kaliteli Suite iç tasarımı da diğer dikkat çeken özellikler arasında.

Diğer özellikleri arasında ısıtmalı koltuklar, alarm sistemi, gerçek zamanlı trafik bilgileri yer alıyor. Ayrıca park mesafe kontrolü ve arka görüş kamerası da bulunuyor.

BMW i3s HomeRun Edition adı verilen bu özel model iki renk seçeneği opsiyonu ile geliyor. Koyu Gri ve Koyu Kırmızı.

Sıfır KM BMW i3 Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here