Ödemeniz Nasıl Olacaktı? Nakit Mi, Kart Mı Yoksa Hyundai İle Mi?

1
3489
Hyundai Araç İçi Ödeme Sistemi

Devrim niteliğinde bir teknoloji “Hyundai Araç içi ödeme sistemi” Bu yenilik sayesinde sürücüler ödemelerini araç içinden rahatlıkla yapabilecekler.

Hyundai Jet Kasa!

arabam.com blog sayfamızda sizlere sedan, hatchback ve station wagon gibi birçok farklı çeşit kasalara sahip araçlar tanıttık. Bu kasa tipleri ile ilgili sosyal medya üzerinden anketler yaptık. Fakat bu, bu bambaşka bir şey! Hyundai, yeni teknolojisiyle birlikte A noktasından B noktasına daha hızlı gidebilmek için icat edilmiş araçları, birer para kasasına dönüştürüyor. Tıpkı akıllı telefonların fiziksel cüzdanların etkisini azalttığı gibi, Hyundai GV80 ile gelecek olan bu inanılması güç teknoloji de akıllı telefonları tarihe karıştırabilir.

Hyundai Garantisi İle Hızlı, Kolay Ve Güvenli!

Son birkaç yıldır Kuzey Amerika’da araç içi ödeme teknolojisi hakkında çalışmalar yapılıyor. Şimdiye kadar tamamı 3. Parti geliştiriciler tarafından yapılan uygulamalar, lansmanlarda birer güneş gibi parlasalar da genel günlük kullanımlarda koyu bulutların arkasına saklanan sönük birer yıldıza dönüşüyorlar. Fakat Hyundai’nin araç içi ödeme teknolojisi ilk defa bir araba üreticisi tarafından geliştirildi. Yani dışarıdan bir uygulama kullanmak yerine tamamını kendisi geliştirmeyi tercih etti. Ve bu sayede Hyundai, müşterilerine herhangi bir güvenlik sorunuyla karşılaşılması halinde araya hiç kimseyi sokmadan, birebir şekilde, sorunu ortadan kaldırabilme garantisini rahatlıkla sunabildi.

Hyundai araç içi ödeme

Araç içi ödeme sistemini kullanmanın ilk yolu “Genesis Conneted Services” ya da (Hyundai için Bluelink, Kia Motors için UVO) sistemlerine bağlanmak. Ve tabi ki verileri transfer edebilmek için bir de kablosuz ağa ihtiyacınız var.

Hyundai araç içi ödeme

2.adım olarak da kullanıcılardan telefonların “Carpay” uygulamalarını indirip üye olmaları bekleniyor. Uygulamayı indirdikten sonra yapılacak işlemler hepimizin aşina olduğu üyelik oluşturma işlemleri. Ardından kullanıcılar kredi kartı bilgilerini ve kart işlem yetkisi için kendi oluşturdukları 6 haneli şifreyi giriyor. Ayrıca sisteme 5 farklı kredi kartınızı ekleyebilme kolaylığını da Hyundai kullanıcılarına sunuyor.

Ödemeniz Nasıl Olacaktı? Nakit Mi, Kart Mı Yoksa Hyundai İle Mi?

Hyundai GV80

Sürücüler anlaşmalı benzin istasyonlarını, otoparkları ya da kafe gibi anlaşmalı farklı yerleri navigasyona hedef olarak giriyor. Bu hedef belirleme işleminden hemen sonra aracın ön tarafında beliren pop-up ekranda sürücüye ödemesini nasıl yapmak istediği soruluyor, “Nakit mi, kart mı yoksa araç içi ödeme mi?”. Bu seçeneği kullanmak için hedefi işaretleme zorunluluğunuz yok. Navigasyon kullanmadan da anlaşmalı işyerlerine giriş yaptığınızda aynı pop-up ekran size ödeme şeklinizi sormaya devam ediyor. Ödeme şekli belirlendikten sonra geriye yalnızca ekran dokunmak kalıyor.

Nakitiniz Yok Mu? Bırakın Aracınız Otopark Ücretini Sizin Yerinize Ödesin!

araç içi ödeme

Parking Cloud sistemini kullanan üye otoparklara girildiğinde, aracınızın plakası giriş kamerası tarafından algılanıyor.  Saniyeler içerisinde üyelik taraması yapılıyor ve eğer araç içi ödeme sistemi için üye olduysanız siz başınızı diğer yöne çevirene kadar pop-up ekran yeniden ortaya çıkıyor. Aracınız otoparka giriş ve çıkış saatlerini kayıt altında tutuyor. İşiniz bitip otoparktan ayrılmak için aracınıza döndüğünüzde, araç içi ödeme sistemi sizi karşılıyor. Bütün otopark bilgileriniz ekranda görüntüleniyor ve nasıl bir ödeme sistemi tercih ettiğiniz size soruluyor. Araç içi ödeme sistemini tercih edenler, 6 haneli şifrelerini girdikten sonra, ödeme işlemlerini saniyeler içerisinde tamamlıyor ve rahatça otoparktan ayrılabiliyorlar.

Hyundai Depoyu Fulle!

 araç içi benzin ödeme

Anlaşmalı petrol istasyonlarına giriş yapıldığında daha önce anlattığım gibi bir pop-up ekran aracın önüne beliriyor. Bu noktada Hyundai sizden, yakıt satın alma tipini (Tam depo / Şu kadarlık / Şu kadar litre) girmenizi istiyor. Ardından yakıt tipini giren sürücü 6 haneli şifresini girdikten sonra tüm ödeme işlemlerini saniyeler içinde aracından çıkmadan tamamlamış oluyor.

Hayaldi Gerçek Oldu!

Hyundai yetkilileri araç içi ödeme sistemini şu cümlelerle tanımlıyorlar, “Bir zamanların bilim kurgu filmleri için idealist bir rüya olan bu teknolojiler yavaş yavaş günlük hayatımıza giriyor ve girmeye devam edecek.” Bu teknolojinin tamamını kendisi üreten Hyundai, bunu değiştirip geliştirme konusunda da tam yetkiye sahip. Hyundai bu yetkisini kullanarak önümüzdeki yıllarda elektrikli arabaların şarj istasyonlarında, kafe ve restoranlarda kullanılmaya hazır hale getirmeyi planlıyor.

Özellikle Covid-19 döneminde birçok hayat kurtarma potansiyeli olan bu teknolojiyi ülkemizde sınırlarında görebilmek çok güzel olurdu. Umuyoruz ki yakın gelecekte ülkemiz bu teknolojilerin başkenti haline gelsin. Fakat o zamana kadar ödemelerinizi yaparken maske ve dezenfektan kullanımını unutmayın, sevdiklerinizi ve kendinizi riske atmayın.

Bu teknoloji ülkemizde olmasa da 2. el araç almak isteyen vatandaşlarımızı kalabalık araç pazarlarına gitmekten kurtararak, kendi aracınızı telefonunuzdan seçmenizi sağlayan sistem mevcut, tıklayın.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here