Fernando Alonso Formula 1’e Dönüyor!

2
1819
fernando alonso

İki kere dünya şampiyonu olmuş 39 yaşındaki İspanyol Fernando Alonso, Formula 1’e geri dönüyor. 2021 yılında Renault ile birlikte geri dönecek olan Alonso, 2018 yılında Formula 1’den ayrılmıştı. Spordan ayrıldığında Alonso, “F1’de hayal ettiğinden daha fazlasını başardığını ve F1 dışında daha büyük şeylere ulaşma zamanı” olduğunu düşündüğü için yaptığını söylemişti. 

Görüşmeler sürüyordu!

Alonso’nun geçtiğimiz Kasım ayından beri Renault ile görüşmeleri olduğu biliniyordu. Bu yıl Mayıs ayında danışmanı, motive olmuş bir şekilde F1’e dönmeye hazır olduğunu söylemişti.

Fernando Alonso, iki dünya unvanına ek olarak, 32 grand prix kazandı. Bu da onu  tüm zamanların listesinde altıncı sıraya koyulmasını ve tarihin en büyük yarış pilotlarından biri olarak kabul edilmesini sağladı.

F1’den ayrılışının ardından Alonso, Le Mans 24 Saat’in iki kez kazananı oldu. 2019’da, 2018’deki ilk galibiyetine ekleyerek yeni bir zafer kazandı ve Dakar Rallisi’nde de yarıştı.

Alonso, “Sadece F1’e değil, aynı zamanda kategoride en iyi deneyime sahip olduğum takıma geri dönmek için son derece mutlu bir gün.” Dedi.

fernando alonso

 

En az iki yıllık bir anlaşma imzalandı

Formula 1’in genel müdürü Chase Carey, Alonso’nun hayranları için öneminin farkında ve uzun süredir destekliyor. “İki kez dünya şampiyonu Fernando Alonso’nun gelecek yıl Renault ile Formula 1’e döneceği müthiş bir haber” dedi. “O inanılmaz bir yetenek ve 2021’de onu tekrar sisteme sokmak için sabırsızlanıyoruz.”

Renault F1 takım müdürü ve genel müdürü Cyril Abiteboul şunları söyledi: “Ekibimizdeki varlığı spor açısından müthiş olmasının yanında am aynı zamanda bağlı olduğu marka için de müthiş.”

Fernando Alonso 40 yaşında kazanabilecek mi?

Alonso, iki dünya şampiyonluğuna ek olarak, F1 tarihindeki 32. galibiyet açısından en başarılı altıncı sürücü ve spor tarihinin en büyük yarış pilotlarından biri olarak kabul ediliyor.

İlk sezonunun yarısında 40 yaşına basacak, ancak yaşın bir engel olacağına inanmadığını söyledi.

fernando alonso

“Kendimi hazır hissediyorum ve sürüş konusunda% 100 olduğumu hissediyorum.”

“15 gün önce birkaç fitness testi yaptım ve kariyerimde elde ettiğim en iyi sonuçları aldım. Motive oldum, mutlu ve her zamankinden daha güçlüyüm.”

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here