Steiermark GP 2020 Ardından

2
8165
STEİERMARK GP - Winner - Lewis Hamilton

2020 Formula 1 sezonunun beklenen ikinci yarışı Steiermark GP geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Red Bull Ring pistinde gerçekleşen yarışın kazananı, Lewis Hamilton olurken; yarışa 17. Sıradan başlayan Sergio Perez yarışın en iyi pilotu seçildi.

FERRARİ`DE SULAR İYİCE ISINIYOR!

Ferrari’nin yavaşlığından dolayı 2 haftadır sürekli yakınan Ferrari ekibi, bunun sonucunda kötü sıralama turları geçirdi. Bu yavaşlık yarışa orta sıralarda başlamalarına neden oldu. Ferrari takım patronu Mattia Binotto da “Orta sıralarda başladığınızda başınıza birçok şey gelebiliyor.” diyerek yarışın hemen başındaki flaş kazayı aracın yavaşlığına bağladı. Yorumuna “Kazadan çok araçlarımızın yavaşlığı sinirlerimi bozuyor.” sözleriyle devam eden Binotto haftaya yapılacak Macaristan yarışı için çok çalışmaları gerektiğini ekledi.

Ferrari Mattia Binotto

VETTEL: CHARLES HANGİ BOŞLUĞU GÖRDÜ BİLMİYORUM

“3. viraja 3 araç birden girdiği için Russel’ı geçmek için hamle yapma fikri çok riskliydi ve bu riski almadım. O viraja 4. Araç olarak giren Charles nasıl bir boşluk gördü bilmiyorum ama benim gidebileceğim hiçbir yer yoktu. Bugün gerçekten yarışmak istiyordum, çok yazık oldu.” diyerek kendisini savunurken, Vettel’in Red Bull ile görüşmeleri olduğuna dair dedikodular gün geçtikçe artıyor.

LECLERC: ÖZÜR DİLERİM!

“Böyle zamanlarda bahane bulmanın hiçbir manası yok, takımımı ve kendimi büyük hayal kırıklığına uğrattım. Çok üzgünüm böyle olmasını istemezdim. Tüm planları çöpe attım.” diyerek tüm sorumluluğu kendi üstüne aldı.

STEİERMARK-GP

MERCEDES GÜLE OYNAYA LİDER!

Pit stoplar haricinde liderliğini Steiermark GP boyu koruyan Hamilton “Pandemi sürecinde çok iyi çalıştım, 2020’de bir makine olacağım.” demecini destekler nitelikte bir performansla 2020’de ilk, bu pistte 2. ve kariyerindeki 85. Galibiyetini aldı. Bu galibiyeti “Böyle bir performansla dönmek gerçekten harika, ekibimiz çok iyi çalıştı ben sadece onların emeğini finishe taşıdım” sözleriyle takımına armağan etti.

Yarışa 4. Sıradan başlayan lider Bottas silik bir yarış geçirse de elinden gelenin en iyisini yaptı. Pite geç gelerek lastik avantajı sağlayan Bottas yarışın sonlarına doğru bu stratejinin meyvelerini yiyerek Max’i geçti ve 2. Sırada yarışı tamamladı.  Lewis’i tebrik ederek başladığı sözlerinde Max ile 4. Virajdaki çekişmesinden çok keyif aldığını söyleyerek noktaladı.

STEİERMARK-GP-Mercedes

MAX VERSTAPPEN: MERCEDES’E GÖRE ÇOK YAVAŞIZ

Takım arkadaşı Albon’a sıralama turlarında 2 saniyeden fazla fark atan Verstappen yarışa 2. sırada başladı. Yarışın sonlarına doğru sağ ön kanadında hasar oluşan aracının lastiklerinin bittiği yönünde bildirimler yapan Max “3. Virajda sürülebilirlik çok zor.” dedikten yalnızca bir tur sonra 3. 4. Ve 5. Virajda Bottas ile ezeli bir rekabete girdi. Bitik lastik ve hasarlı ön kanada rağmen seyircilere izlemesi çok keyifli bir savunma sunan Max, Bottas’a o turda geçit vermedi. Fakat Mercedes’e göre çok yavaş olduklarını söyleyen Max bir sonraki turda 2. liği kaybetti.

Steiermark GP `e 7. Sırada başlayan Alexander Albon, uzun süre 4. Sırada kaldı yarışın sonlarına doğru Perez ile aralarındaki rekabeti Perez’in kanadının kırılması sonucu kazanan Albon yarışı 4. sırada bitirdi.

Max Verstappen

LANDO NORRIS BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ

Yarışa 6. sıradan başlayan McLaren pilotu son turda bütün avantajları lehine kullanarak artık alıştığımız ataklarından birini yaptı ve Stroll, Ricciardo ve Perez’i geçen Albon yarışa damgasını vurarak 5. liği kaptı.

PEMBE PANTERLER AVDA!

Yarışa 17. Sıradan başlayan Sergio Perez yarışın en iyi pilotu seçildi. 71 tur boyunca istikrarlı sürüşü ve korkusuz hamleleriyle 5. Sıraya kadar geldi. 4. lük için Albon ile kıyasıya bir rekabet giren Perez için çok şanssız bir an yaşandı. Albon ile temasında ön kanadında hasar oluşan Perez büyük bir performans kaybı yaşadı ve son virajda Norris’e geçilerek yarışı 6.sırada tamamladı.

Yarışa 13. Sıradan başlayan bir başka pembe panter Stroll yarışı 7. sırada bitirdi. Son tur Renault pilotu Daniel Ricciardo ile tartışmalı bir pozisyona giren Stroll’un bu hamlesi hakemler tarafından incelemeye alındı.

STEİERMARK-GP- Pembe Panterler

RENAULT: MERCEDES VE RACİNG POİNT İNCELENSİN

Renault’un bu protestosu kurul tarafından onay aldı. Bunun sonucunda Mercedes ve Racing Point’in araçlarının yasallığı inceleme altına alınacak.

Öte yandan yarışa iyi başlayan Renault pilotu Esteban Ocon mekanik arıza sebebiyle yarışı tamamlayamadı. Stroll’un 3. virajda Ricciardo’yu pist dışına itmesi sonucu 2 sıra birden gerileyen bir diğer Renault pilotu da yarışı 9. sırada tamamladı.

NEREDE O ESKİ CARLOS!

Takım arkadaşı Norris’in çok gerisinde kalan Carlos Sainz bekleneni bir türlü veremiyor. Geçen yılki performansından eser kalmayan Sainz pitte de bir aksilik yaşadı. Sol arka lastiğinin değiştirilmesi çok zaman alan Sainz çok fazla zaman kaybetti. Bunun dışında 69. turda en iyi tur süresini almak için pite giren Sainz, bu amacına ulaştı. Sainz 1:05.619 ile en hızlı tur süresini atarak +1 puan kazandı. Aynı 1 puan için Red Bull pilotu Max Verstappen de 70. turda pite gitti fakat Sainz’dan daha iyi bir sonuç almayı başaramadı.

Mercedes, Ferrari, Honda ilanlarımızı görmek için tıklayın.

Her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here