Honda, Salgına Rağmen 2,3 Milyar Dolar Kar Ettiğini Bildirdi

0
867
honda kar etti

Japon otomobil üreticisi Honda Cuma günü yaptığı açıklamada kar ettiğini açıkladı. Dünya çapındaki işletmeleri sarsan bir salgına rağmen karının son çeyrekte %23 arttığını bildirdi.

Tokyo merkezli Honda, dünyanın bazı bölgelerinde otomobil pazarının toparlanmasıyla birlikte, Temmuz-Eylül karının bir yıl önceki 196.5 milyar yenden 240.9 milyar yen (2.3 milyar $) olduğunu söyledi.

Honda, operasyonlarının “temel incelemesini” içeren agresif maliyet kesintileri yaptığını söyledi. Lockdown ve COVID-19 ile ilgili diğer sorunların yarattığı bazı üretim kesintilerine ve envanter sıkıntısına rağmen bu yılın başlarından itibaren iyileşme gösterdi.

Üç aylık satışlar, bir önceki yılın aynı dönemine göre 3.73 trilyon yenden 3.65 trilyon yen’e (35 milyar $) düştü.

Honda, artan COVID-19 vakaları arasında belirsizliğin devam ettiği konusunda uyardı. Ancak şirket, karlılığa bağlı kalmayı başardığını vurguladı.

Bu iyimser havayı yansıtan Honda, Mart 2021’e kadar olan mali yıl için kar tahminini, 165 milyar yen (1.6 milyar $) için daha önceki bir projeksiyondan 390 milyar yen’e (3.8 milyar $) yükseltti.

En son tahmin, Honda’nın bir önceki mali yılda elde ettiği 455,7 milyar yen kârdan hala daha düşük.

Honda, 2019’un aynı dönemindeki 1,24 milyon araca kıyasla Eylül ayına kadar geçen çeyrekte 1,25 milyon araçla biraz daha fazla araç sattı.

Ancak yaklaşık 5,1 milyondan 4,5 milyon motosikletle daha az motosiklet sattı.

Üst düzey bir Honda yöneticisi olan Kohei Takeuchi, satışlardaki hasarın büyük bir kısmının pandemiden kaynaklandığını, ancak tüm düşüşü pandemiden sorumlu tutmakta tereddüt ettiğini söyledi.

Genel Müdür Yardımcısı Seiji Kuraishi, gazetecilere verdiği demeçte, Honda’nın karbon emisyonlarını ve küresel ısınmayı engellemeye yönelik küresel çabalara ayak uydurmak için serisini ekolojik modellere kaydırmakta kararlı olduğunu söyledi.

Yine Cuma günü Toyota , kademeli ancak kesin bir toparlanma gösteriyor gibi görünen sonuçları bildirdikten sonra , tüm yıl mali tahminlerini 1,4 trilyon yen (13,5 milyar $) kara yükseltti. Son çeyrekte karı %11 düştü.

Nissan mali sonuçlarını önümüzdeki hafta açıklayacak.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here