İsrailli Şirket Araç Sesi Azaltma Teknolojisi Geliştiriyor

1
1316
araç sesi azaltma teknolojisi

Pek çok otomobil üreticisi, geçtiğimiz birkaç yıl içinde kabin gürültüsünü azaltmaya önem verdi. Ancak bu markaların çoğu araçları sessizlik için mükemmel değiller. Şimdi, Silentium adlı İsrail şirketin bir cevabı var. Araç sesi azaltma teknolojisi devreye giriyor.

Bazı insanlar, araçlarının motorunun gürültüsünü ortadan kaldırmayan bir kabini sever – bu gürültü, güç ve kalitenin göstergesidir. Bazı insanlar ise, özellikle yüksek sesle olması gerekmeyen makinelerde olabildiğince sessiz olmasını sever. Ford Mustang’iniz gürültülü ise, bunun nedeni büyük, öfkeli, yüksek güçlü bir araba olmasıdır. Mazda 2’niz gürültülü ise, bu gürültünün bir amacı olmadığı için muhtemelen zayıf mühendisliğin göstergesidir.

Bu tür gereksiz ve işlevsellikten uzak sesten kurtulmak isteyen sürücüler için carscoops adlı teknoloji hayatımıza giriyor. Silentium’un araç sesi azaltma teknolojisinin çalışma prensibi ise gürültü önleyici kulaklıklar ile çok benzer.

İlk olarak, istenmeyen yol gürültüsünü izlemek ve Silentium’un yazılımıyla çalışan yerleşik bir kontrol birimine sinyaller göndermek için kasa üzerinde stratejik olarak konumlandırılmış altı adede kadar ivmeölçer kullanılıyor. Program daha sonra aracın hoparlör sisteminden eşdeğer bir anti-gürültü sinyali çalıyor; bu, örneğin JLR için bir Meridian ses sistemi aracılığıyla gerçekleşen bir sistem.

Yani, gürültüyü ortadan kaldırmaktan çok, onunla savaşmakla ilgili. Yolun frekansı ve gürültü azaltıcı sistemin frekansı kulaklarınıza çarptığında birbirlerini iptal etmesine olanak sağlıyor.

Araç Sesi Azaltma Teknolojisi: Jaguar İlk Oldu

Silentium’un teknolojisi, daha iyi sürücü performansını teşvik etmenin yanı sıra, daha düşük araç ağırlığını da sağlayabiliyor. Çünkü üreticiler arabalarını başka herhangi bir işlevsel amaca hizmet etmeyen gürültüyü azaltan malzemelerle doldurmak zorunda kalmıyor.

Jaguar, bu teknolojiyi arabalarına uyduran ilk otomobil üreticisi. Silentium, teknolojisini arabalarına entegre etmek isteyen diğer otomobil üreticilerine göndermeye hazır.

2. El Araba İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here