GT4 Avrupa Şampiyonası: Cem Bölükbaşı İmola’da Birinci!

2
11185
GT4 Avrupa Şampiyonası
GT4 Avrupa Şampiyonası

GT4 Avrupa Şampiyonası, bugün İmola’da başladı. Borusan Motorsports adına yarışan 3 Türk temsilcimiz de bugün pistte harikalar yarattı.

Asfalt Ağladı Be!

Hafta sonunun ve sezonun ilk sıralama turları bugün sabah saatlerinde gerçekleşti. Sıralama turlarında üstün bir başarı gösteren Cem Bölükbaşı göz doldurdu. 1:51.978 ile sıralama turlarında pistteki en hızlı isim olan Cem Bölükbaşı, GT4 Avrupa Şampiyonası ilk yarışından farkını ortaya koydu ve pole pozisyonunu kazanmayı başardı. Cem Bölükbaşı’nın ardından 0.131 saniyelik fark ile Bas Schouten yarışa 2. sıradan ve Stephane Lemeret 0.200 saniyelik farkla yarışa 3. sıradan başlamaya hak kazandı.

Cem Bölükbaşı Kazandı
Cem Bölükbaşı Kazandı

Yarın gerçekleşecek ikinci yarış için yapılan sıralama turlarında 1:51.068 ile Gabriele Pianna pole pozisyonunu kazanırken temsilcimiz İbrahim Okyay 1.919 saniye geride bitirerek 13. oldu ve Yağız Gedik ise yarışa 14. sıradan başlamaya hak kazandı.

Sınıflarının En İyileri

Sıralama turlarında attığı harika tur ile pole pozisyonunu kazanmayı başaran Cem Bölükbaşı, birinci sıradan başladığı yarışta avantajını çok iyi kullanarak harika bir start aldı ve rakiplerine geçit vermedi. 1 saat süren yarışın ilk partında, sıfır hata ile yarışan Cem Bölükbaşı yarışın ikinci partı için aracı takım arkadaşı Yağız Gedik’e teslim etti. Fakat maalesef ki Yağız Gedik istediği performansı sergileyemedi ve 4. sıraya kadar geriledi. Yarışın sonlarına doğru önündeki araçlardan birisinin yaşadığı sorundan faydalanan Yağız Gedik, son turda Borusan Motorsport takımını 3. sıraya taşımayı başardı.

Günün sonunda aynı aracı paylaşan Cem Bölükbaşı ve Yağız Gedik genel klasmanda 3. olurken, kendi sınıflarının en iyisi olmayı başardılar. Tebrikler çocuklar, bu daha hiçbir şey siz daha neler neler başaracaksınız!

Cem ve Yağız
Cem Bölükbaşı ve Yağız Gedik

Sezonun 2. yarışı yine İtalya’da fakat bu kez Misano’da 7,8 ve 9 Ağustos’ta gerçekleşecek. Çıtayı çok yukarılara taşıyan temsilcilerimizden beklentilerimiz çok büyük, inanıyor ve hatta biliyoruz ki yüzümüzü kara çıkartmayacak, bayrağımızı tüm Avrupa’da dalgalandırıp İstiklal Marşımızı her yerde okutacaksınız. Sözlerimizi Fatih Terim’den bir alıntıyla tamamlıyoruz.

Yine söylüyorum; kazanacaksınız. Kazanmak için uğraşacaksınız. Ama netice ne olursa olsun, siz bizim gönlümüzde hep kazandınız, hep şampiyonsunuz ve öyle kalacaksınız. Allah yardımcınız olsun.

İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here