MotoGP Endülüs 2020 Yarışı Sona Erdi!

2
1996

MotoGP Endülüs yarışı sona erdi.Fransız sürücü Fabio Quartarora pole pozisyonunda başladığı yarışta üst üste ikinci galibiyetini aldı. Yarışa 2. Sırada başlayan Maverick Vinales de 2. Bitirmeyi başardı. Haftanın sürpriz ismi 41 yaşındaki efsane Valentino Rossi de damalı bayrağı 3. Sırada görerek uzun süren podyum hasretini bitirmiş oldu.

El Diablo Çok Rahat!

Cumartesi günü istediği süreyi atamayan fakat yine de pole pozisyonunu kazanmayı başaran Fransız, yarışı çok rahat bir şekilde bitirdi. Yarış sonu verdiği röportajdan da anlayabileceğimiz üzere Quartararo başarılara artık alıştı. Sözlerini, “Ritmimi buldum, ne diyebilirim ki takımıma ve aileme çok teşekkür ediyorum.” diyerek bitiren El Diablo, Fransa ulusal marşını ikinci kez tüm dünyaya dinletirken mutluluk gözyaşlarını tutamadı.

Fabio Quartararo

Hatalarla Vinales

Vinales için hafta çok iyi başlamıştı. Antrenman turlarında bu haftanın rekor süresini atan Maverick, sıralama turlarının da en hızlısı oldu fakat bu hızlı turu atarken birkaç santimetre ile pist dışına çıktığı için tur süresi iptal edildi ve bu hata pole pozisyona mal oldu. Bugün 2. sıradan başladığı MotoGP Endülüs yarışının hemen başında, Quartararo’yu geçmek için bir hamle yaptı fakat istediğini bulamayan Maverick, bu hamlenin bedelini sıra kaybederek ödedi. Ardından start düzlüğünde bir hata daha yaparak 6. Sıraya kadar geriledi. Yarışın sonlarına doğru kazalar ve hatalar arttıkça sıra kazanan Vinales son olarak Rossi’yi de geçerek 2. Sırada yarışı tamamladı. Uzun süre Valentino Rossi’nin arkasında kalan Vinales yaptığı açıklamada bu durumun onu çok yıprattığını ve Rossi’nin arkasında mahvolduğunu da sözlerine ekledi.

Vinales
Maverick Vinales
Efsane Yeniden Podyumda

Valentino Rossi 4. Olarak başladığı yarışta çok iyi bir startla ikinciliği almayı başardı. Yarışın ilerleyen bölümlerinde kendi kurduğu akademiden çıkan öğrencisi Bagnaia tarafından geçilerek 2.liği kaybetse de Bagnaia’nın motor arızası sebebiyle yarış dışı kalması efsaneye yaradı ve tekrar 2. Sıraya yükseldi. 41 Yaşındaki tecrübeli yarışçı bu uzun yarışta 2.liği koruyamayarak Maverick tarafından geçildi ve yarışı 3. Sırada tamamladı. Çok uzun bir aranın ardından podyuma çıkan Rossi’nin bu podyumu, 235. kariyer podyumu oldu. Yarış sonunda verdiği röportajda “Bu bir galibiyet değil fakat çok yakın.” diyerek de sözlerini noktaladı.

Valentino Rossi
Valentino Rossi
Şampiyon Pistte Değildi

Geçen hafta yaşadığı kaza sonrası çok hızlı bir şekilde kendisini toparlayan Marc Marquez sıralama turlarında kendisini denese de risk almak istemedi ve yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

Marc Marquez
Marc Marquez
Ayakta Kalma Yarışı

Damalı bayrağı gören her yarışçının puanla ayrıldığı MotoGP Endülüs yarışına kazalar damga vurdu. Daha ilk virajda iki KTM sürücüsü arasındaki temas Migel Oliveira’yı yarış dışına iterken. Brad Binder’a da ciddi süre kaybettirdi. Yarışın sonlarına doğru dizinin yere teması sonucu Binder ikinci kazasını yaparak yarış dışı kaldı.

Binder ve ve Oliveria dışında bitiş çizgisini göremeye isimlerse şöyle;

Francesco Bagnaia: İlk podyumunu alacaktı fakat mekanik bir arıza sonucu yarışı tamamlayamadı.

Franco Morbidelli: Mekanik bir arıza sebebiyle yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

Danilo Petrucci: Takım arkadaşı Bagnaia tam 2.liği aldığı anda Petrucci kendisini yerde buldu ve yarış dışı kaldı.

Jack Miller: Danilo Petrucci ile aynı turda o da kaza yaparak yarıştan ayrılmak zorunda kaldı.

Aleix Espargaro: Son 19 tur kala 2. Virajda kaza yaptı ve yarış dışı kaldı.

İker Lecuona: İker Lecuona da yarışı tamamlayamayan 3 KTM pilotundan biri oldu.

Brad Binder
Brad Binder

7 pilotun tamamlayamadığı MotoGP Endülüs yarışında Nakagami kariyerinin en iyi sonucunu alarak 4. olurken Joan Mir ise 5. bitirmeyi başardı. Ducati’nin umudu Dovizioso da 14. sıradan gelip yarışı 6. bitirmeyi başardı.

İkinci El Motosiklet İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here