2020 GT4 Avrupa Şampiyonası, önümüzeki hafta sonu İmola’da başlıyor. Borusan Otomotiv Motosport için pistte 3 Türk temsilcimiz olacak; Cem Bölükbaşı, Yağız Gedik ve İbrahim Okyay.

Borusan Otomotiv Motorsport

2020 GT4 Avrupa Şampiyonası, pandemi dolayısıyla uzun bir aradan sonra bu hafta sonu yeniden İmola’da başlayacak. 2006 yılına kadar San MarinoGP’ye ev sahipliği yapan Bologna yakınlarınki İtalyan pistinde ilk kez bir GT4 Şampiyonası düzenlenecek.

Sezon başlamadan önce 35’ten fazla aracın katılma potansiyeli olan turnuvada Covid-19 sebebiyle yalnızda 17 araç kaldı. Sezonun ve pandemi sürecindeki gelişmelerle birlikte takımlar, şampiyonaya en yakın zamanda dönebilme şanslarına sahip. Umarız pandemi etkisinden tüm insanlık olarak bir an önce kurtuluruz.

Öte yandan 6 yarıştan oluşacak olan 2020 GT4 Avrupa Şampiyonası takvimi de aşağıdaki gibi açıklandı.

2020 GT4 Avrupa Şampiyonası Takvim

AVRUPA AVRUPA DUY SESİMİZİ!

Silver, Pro-Am ve Am Cup şeklinde 3 farklı sınıfta gerçekleşek şampiyonada, Cem Bölükbaşı ve Yağız Gedik Pro-Am klasmanında İbrahim Okyay ise Am Cup klasmanında yarışacak.

F1 iRacing Dünya Şampiyonasında parlayan, “Not The GP” turnuvasında Charles Leclerc, Nicholas Latifi, Antonio Giovinazzi, Lando Norris ve Real Madrid’in deneyimli kalecisi Thibaut Courtois’ya karşı kazandığı şampiyonlukla yükselen ve Renault’un düzenlendiği özel bir etkinlikte gerçek bir F1 aracı sürme şansı kazanan Cem Bölükbaşı, Avrupaya damga vurmaya geliyor.

Cem Bölükbaşı
Cem Bölükbaşı

Geçtiğimiz yıl BOM(Borusan Otomotiv Motorsport) adına 2019 Türkiye Pist şampiyonasında katıldığı 10 yarışın 9’unu kazanarak takımını ve kendisini Türkiye Şampiyonu yapan Yağız Gedik ve 50 yaşındaki sayısız başarı ve zaferlere imza atmış pistlerin duayen ismi İbrahim Okyay da bu hafta sonu bayrağımızı İtalya’da dalgalandıracaklar.

 

GT4 Türkiye Takımı
GT4 Türkiye Takımı

Bugün yağmur engeli sebebiyle piste çıkamayan temsilcilerimiz Cumartesi günü saat 12:10 ve 12:40’ta sıralama turları için pistini tozunu attıracaklar. Sezonun açılış yarışı yine Cumartesi günü saat 17:15’te gerçekleşecek. 2. ve haftanın son yarışı da Pazar günü sabah 10:45’te gerçekleşecek. Her iki yarış da GT4 European Series Facebook ve SRO Motorsports Group GT World Youtube kanallarından canlı yayınlanacak.

Temsilcilerimize kıran kırana geçecek bu zorlu mücadelede başarılar diliyoruz. Ve sözlerimizi Tarkan’dan bir alıntıyla bitiriyoruz.

O kupalar sana helal, al gel de buralar bayram olsun!

İkinci El Araç İlanlarımızı Görmek için Tıklayın!

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here