Cem Bölükbaşı, Formula 2 Takımı ile Sözleşmesini İptal Etti!

0
2471
cem bölükbaşı

Milli yarış pilotumuz Cem Bölükbaşı, Formula 2 takımı Charouz Racing ile yollarını ayırmasının ardından bir açıklama yaptı. Takım, geçen günlerde yaptığı açıklamada pilotun anlaşmasının feshedildiğini açıkladı. Formula 2 takımı tarafından yapılan açıklamada sözleşme iptalinin Cem Bölükbaşı tarafından yapılan sözleşme ihlali olduğunu belirtti.

F2 Takımı Charouz, Cem Bölükbaşı’nı Suçladı!

Charouz Racing

Şimdiye kadar F2’de yarışan ilk Türk pilotu olan Bölükbaşı, Çekli takımla 1+1 sözleşme imzalamıştı. Bu sezonda ise Suudi Arabistan’da ki 2 yarışa hastalık nedeniyle katılamamıştı. Sezondaki toplamda 8 yarıştan puan alamayan sporcu için sözleşme fethi yaşandığı duyuruldu. Fakat Çek takımı geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada büyük bir sözleşme ihlali sonucu yollarını ayırdığını belirtti.

Tüm Yapıcı Ve İyi Niyetli Tavrımıza Rağmen Ortak Mutabakata Varamadık

Cem Bölükbaşı

Cem Bölükbaşı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Formula 2 2022 tam sezonu için anlaşmalı olduğum Charouz takımının son dört yarış için sunduğu yeni maddi talepleri karşısında tüm yapıcı ve iyi niyetli tavrımıza rağmen ortak mutabakata varılamadığından maalesef bu hafta sonu Belçika Spa’da yarışamıyorum. Haksız olduğuna inandığımız fesih süreci ve sözleşmedeki diğer ihlallerle ilgili tüm yasal seçeneklerimizi değerlendirmeye devam ediyoruz. Formula 2 serüveni benim için tabii ki burada bitmedi. Bize gelen farklı opsiyonları görüşüyoruz. Umarım en kısa sürede yeni, güzel gelişmeleri paylaşabilirim.” dedi

Ayrıca eski takımı Charouz‘a tüm emeklerinden dolayı teşekkür ederek tüm ekibe verdikleri destekler için minnettar olduğunu belirtti. Charouz Racing’e başarılar dileyerek çok iyi bir uyum yakaladıklarını, çok mutlu bir dönem geçirdiklerini de ekledi. Fakat sorunun sportif açıdan bir kaynaklanmadığı belirtildi.

“Bize her koşulda destek veren sponsorlarıma ve genç motor sporları gönüllülerine karşı sorumluluğumun bilincindeyim. Bu yüzden her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim.”

Cem’in Yerine Tatiana Yarışacak!

tatiana Calderon

Temmuz ayı sonundaki yarışlara Belçika pistinde Cem Bölükbaşı yerine Kolombiyalı kadın pilot Tatiana Calderon yarışacak. Bu sayede Calderon, 2019’da yollarını ayırdığı Formula 2 ile tekrar yarışmaya başlayacak. Kullanacağı yarış aracı ise yine Pietro Fittipaldi olmaya devam ediyor.

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here