Gordon Murray, pist odaklı Niki Lauda’yı Tanıttı! Formula 1 efsanesi Niki Lauda, ​​bugün yaşasaydı 72 yaşında olacaktı. 2019’da ölmesine rağmen, yeni Gordon Murray T.50’leri içtenlikle onaylayacağını düşünüyoruz. Bu yüzden yeni otomobilin adı Niki Lauda olarak anılacaktır.

Gordon Murray, Pist Odaklı Niki LaudayıGordon Murray geçen yıl sadece pistli hiper otomobili hakkında ilk ayrıntıları paylaştığında, bitmiş versiyonun T.50S model koduna ek olarak tarihsel olarak önemli bir isim taşıyacağına söz vermişti. Ortaya çıkarılan pist aracı 851 kilogram ağırlığında ve yol versiyonundan 50 kilogram daha hafif olarak üretilmiştir. Araç gücünü 3,9 litrelik V-12’nin daha yüksek düzeyde ayarlanmış bir versiyonundan alacaktır. Ayrıca 725 beygir güç üretecek ve baş döndürücü 12.100 rpm’lere çıkabilecektir. Murray, aracın “Geçen yıl Le Mans’ta ikinci olan otomobil ile aynı güç-ağırlık oranına” sahip olduğunu söylemiştir.

Niki Lauda’nın sesi gürültü odaklı olacak! Gordon Murray, Pist Odaklı Niki Laudayı

Normal araçların sessiz çalışabilmeleri için onlarca saat çalışma yapıldığını tahmin edebiliriz. Fakat Niki Lauda’nın sesinin, efsanevi yarışçı gibi güçlü ve dikkat çekici olması istenmiştir. Katalizör ve susturucu içermeyen Niki Lauda, normal T.50’den daha da yüksek sesli olacaktır.

Manuel Şanzımanı Yok!Gordon Murray, Pist Odaklı Niki Laudayı

Otomobil severler için hafif bir hayal kırıklığı olabilir. Neyse ki Gordon Murray, Pist Odaklı Niki Lauda’yı tanıttıktan sonra 15 adedi satılmıştır. Toplamda da sadece 25 adet üretilecek olan araçların birçoğu eskimesin diye koleksiyon olarak saklanacaktır. Aracın üzerinde X-Trac tarafından oluşturulan altı vitesli şanzıman standart olacaktır. Ayrıca aracın satış değeri 4.4 milyon Dolar olarak belirlenmiştir.

İkinci El Otomobil İlanları

Gordon Murray, Pist Odaklı Niki LaudayıGordon Murray, Pist Odaklı Niki Laudayı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here