2022 Hyundai Ioniq 5 Açıklandı 2022 Hyundai Ioniq 5 açıklandı ve Hyundai, elektrikli otomobil sınıfına yeni bir model ekleyerek, adından söz ettirmeyi başardı. Ioniq 5’in tüm versiyonları 185 km / saat azami hız sahip olacaktır. Performans konusunda büyük bataryalı, dört çeker özeliğine sahip olan araçlar, 5,2 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza çıkmaktadır. Menzil söz konusu olduğunda, Ioniq 5’in büyük bataryalı, tek motorlu versiyonu, tam şarjla 480 kilometreye kadar menzil sunmaktadır. Ayrıca Ioniq 5, hem 400 volt hem de 800 volt şarjı destekleyebilir, yani pillerin daha hızlı şarj olabilmesini sağlanmaktadır. Elektrikli araçların en büyük problemlerinden biri de insanların insanların araçların şarj sürelerini uzun bulmalarıdır. Fakat Hyundai, elektrikli otomobillerin şarj süresini Ioniq 5 ile çözdüğünü iddia etmektedir. Bu araç, 350 kWh’lık bir şarj cihazı ile 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj edilmektedir. Ayrıca Hyundai, beş dakikalık şarjın 100 kilometre menzil sağladığını iddia ediyor.

Sır gibi saklanan tasarımı ortaya çıktı2022 Hyundai Ioniq 5 Açıklandı

Hyundai, Ioniq 5’in tasarımı konusunda oldukça etkili çalışmalar yapmaktaydı. Sır gibi saklanan tasarım çalışmalarının sonunda yeni Ioniq 5, dört adet kare şeklinde eşit derecede göz alıcı LED farlarla karşımıza çıkmıştır. Ayrıca alaşımlı jantlar (20 inç genişliğe kadar) bile konsept arabalara benzemektedir. Aracın dış tasarımı oturaklı ve lüks olarak karşımıza çıktığını söyleyebiliriz. Özellikle orta sınıf elektrikli araçların fazla oval tasarıma sahip olduğunu düşünürsek Hyundai Ioniq 5’in tasarımının rakiplerinden daha etkili ve şık olduğunu söyleyebiliriz.

Geniş iç mekan2022 Hyundai Ioniq 5 Açıklandı

Genel olarak elektrikli araçların iç mekanları daha geniş ve ferah olmaktadır. Yeni Hyundai Ioniq 5’e baktığımız zamanda geniş ve ferah bir model olduğunu anlayabiliyoruz. Aracın ön gövdesine konumlandırılmış olan 12 inçlik göstergeleri, Mercedes’in A serisine benzemektedir. Aracın içine baktığımız zaman sadelik ve şık tasarımın etkili olduğunu görmekteyiz. Ayrıca arabanın orta konsola sahip olmaması ilk dikkat çeken detaylardan biridir. Hyundai, orta konsol yerine saklanabilir araç tepsisi kullanmıştır. CEO Jaehoon Chang, Hyundai’nin bu yıl 70.000 Ioniq 5 araç ve 2022’den itibaren yılda 100.000 satmayı beklediğini söyledi. Satışların yaklaşık yüzde 40’ı Avrupa kıtası, yaklaşık yüzde 30’unun Kuzey Amerika’dan gelmesi beklenmektedir. Son olarak 2022 Hyundai Ioniq 5 açıklandı ve yeni Ioniq 5’in maliyetinin 45 bin Pound olduğu belirtildi. 

İkinci El Hyundai İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here