Tesla Model Y Standart Range Üretimden Kaldırıldı!

0
4759

Tesla Model Y standart Range üretimden kaldırıldı ve Tesla CEO’su Elon Musk bu haberi tweet atarak bildirdi. CEO, EV’nin temel modelinin serinin dışında olduğunu, çünkü 402,34 km’nin altındaki menzilinin otomobil üreticisinin mevcut menzil standartlarını karşılamadığını söyledi.

Tesla Model Y Standart Range Üretimden Kaldırıldı

Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter’da, Standard Range Model Y’nin, şirketin “mükemmellik standardını” karşılamadığı için otomobil üreticisinin çevrimiçi yapılandırıcısından çıkarıldığını açıkladı. Araç, Ocak ayında Tesla çevrimiçi konfigüratöründe göründü ve geçen hafta sonunda fiyatı 2000 $ düştü. Şu anda, Standart Seri Model Y sadece telefonla veya Tesla showroomlarında şahsen sipariş edilebiliyor.

Tesla Standart Range Model Y’yi geçen hafta ortalama bir fiyata alabiliyordunuz. Ancak bundan kısa bir süre sonra otomobilin fiyatı düştü daha sonra ise 400 km’lik Standart Range Modeli Y satıştan kaldırıldı. Ardından, birkaç gün sonra çevrimiçi araç konfigüratörden tamamen kayboldu. Model Y’nin diğer iki versiyonu Uzun Menzilli (524,65 km menzilli) ve Performance (487,63 km) modelleri konfigüratörde kalmaya devam ediyor. Tesla, Standard Range otomobilinin web sitesinde nereye gittiğini açıklamadı ancak CEO Elon Musk, modelin kaybolmasının nedenini Twitter üzerinden açıkladı.

Aracın ortadan kaybolmasıyla ilgili bir tweet’e yanıt veren Tesla CEO’su, “Menü dışında hala mevcut, ancak pek çok sürüş koşulunda menzilinin Tesla mükemmellik standardını karşıladığını sanmıyorum.” dedi. Sağlanamayan bu mükemmellik standardının, Model Y’nin yaklaşık 400 km altı menzilinden kaynaklandığını varsayılabiliriz.

Tesla Model Y Standart Range Üretimden Kaldırıldı

Bu, Standard Range Model Y’nin bu nedenle çevrimiçi yapılandırıcıdan ilk kez çekilmesi değil. Temmuz 2020’de Musk, aracın “kabul edilemez derecede düşük (<400 km EPA)” aralığı nedeniyle üretime geçmeyeceğini tweetledi.

Ocak 2021’de, Model Y varyantı 392,68 km menziliyle ve Model Y serisi için üçüncü sıra seçeneğiyle birlikte çevrimiçi olarak göründü. Otomobil üreticisinin serisinin geri kalanıyla aynı şarj başına menzili karşılayamasa da, Model Y’de biraz para biriktirmek isteyenler için yeni bir seçimdi.

Ardından, Pazartesi günü çevrimiçi siparişten çıkarılmadan önce, trim seviyesinin fiyatı geçen hafta 2000 $ düşürüldü. Musk’ın “menü dışı” olmasından bahsetmesi, insanların aracı telefonla ve Tesla galerilerinde şahsen sipariş edebileceği anlamına geliyor. Bu durum, Model Y varyantının uzun ömürlülüğü için iyiye işaret değil. Şirket bu trim seviyesini tamamen durdurmadan önceki, Tesla sahiplerinin 2019’da Model 3’ü satın almak için geçmesi gereken süreç ile aynıdır.

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Sıfır Km Otomobil Fiyat Listeleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here