Frankfurt’ta Elektrikli Yeni Ford Modelleri Tanıtıldı!

1
8795

Frankfurt Otomobil Fuarı 2019’da epeyce dikkat çekici teknolojilerle göz doldurdu. Dünya markalarının yeni modelleri, ürünleri, otomobil dünyasına dair yeni teknolojiler, ziyaretçileri etkiledi. Fuara katılamayan ama takip edenler için bile heyecan verici bir süreç sunuldu. Fuarın dikkat çekenleri arasında Ford markası vardı. Ford 2020 modelleri tanıtıldı. Özellikle elektrikli 2020 Ford modelleri epey ilgi çekti.

Frankfurt’ta Elektrikli Yeni Ford Modelleri Tanıtıldı!

Ford marka otomobiller elektriklenecek. Zira, marka 2022 sonuna kadar binek otomobil satışlarının yüzde 50’sinden fazlasının elektrikli araçlardan oluşmasını hedefliyor. Bu elektriklenen Ford anlayışının en çarpıcı temsilcisi ise Ford Puma. Ford, tasarım kimliğinde yeni bir sayfa açan modeli Ford Puma’yı otomobil fuarında ilk kez sergiliyor.

Ford, 2019’da sekiz adet olmak üzere 2024 yılına kadar 17 elektrikli aracını Avrupa pazarına sunacak. Ford, elektrikli güç aktarma organlarının 2022 sonuna kadar otomobil satışlarının yarısından fazlasını oluşturacağını ve Ford’un elektrikli araç satışlarının konvansiyonel benzinli ve dizel araçları geçeceğini öngörüyor.

Ford ayrıca 2020 yılına kadar Avrupa’nın önemli şehirlerinde 350 kW şarj kapasitesine sahip 400 hızlı şarj istasyonu kurmayı hedefleyen “IONITY” konsorsiyumunda kurucu üye ve ortak olarak yer alıyor. Tam elektrikli araçların şarj sürelerini mevcut sistemlere kıyasla ciddi ölçüde kısaltan bu ağ, uzun yolculuklar için ideal olacak.

Ford, en yeni elektrikli ve hibrit araç modellerini Frankfurt’ta tanıttı. Markanın 2020’de elektrikli otomobil pazarında dev adımlarla ilerleyeceği tahmine diliyor. Zira, hem model seçeneği oldukça fazla hem de modellerin motor gücü, menzil gibi konulara ürettiği çözümler, oldukça etkileyici. Ford,  yarı Hibritte, Puma EcoBoost modelini tanıttı. Yeni Explorer ve Tourneo Custom modelleri ise şarj edilebilir (Plug-In) Hibrit kategorisinde dikkat çekti.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here