Ford Active Drive Assist ile Verdiği Sözleri Canlı Tutuyor

Ford, bu yılın Haziran ayında Aktif Sürüş Yardımı (Active Drive Assist-ADA) sisteminin gelişini duyurdu ve 2021 yılına kadar eller serbest sürüş sözü verdi. Ford bu sözü canlı tutmak istiyor ve sözü geçen otonom sürüş özelliği hakkında ek ayrıntılar yayınlıyor. Ford araçlarında fiyatlandırma ve bulunabilirlik de yayınlanan bazı bilgiler arasında.

Amerikalı otomobil üreticisi bir önceki duyurusunda, eller serbest sürüş teknolojisinin 2021 Ford Mustang Mach-E ve diğer modellerde bulunacağından bahsetmişti. Amerika’nın en çok satan Ford F-150 modeli, yüksek teknoloji özelliğine sahip olacak. Ford’un eller serbest Aktif Sürüş Yardımı özelliği ilk olarak 2021 F-150 ve 2021 Mustang Mach-E’de, belirli modellerde standart olarak veya diğerlerinde nispeten uygun fiyatlı bir seçenek olarak sunulacak.Gelecek yılın üçüncü çeyreğinde halkın kullanımına hazır hale gelecek olan diğer model olarak açıklandı.

ford active drive assist

ADA sistemi, F-150 Limited’de standart olarak sunulan Ford Co-Pilot 360 Active 2.0 paketinin bir parçası olurken, Lariat, King Ranch ve Platinum alıcıları bunu 1.595 dolarlık bir seçenek olarak alabilecek.

Öte yandan, Mustang Mach-E bu özelliği CA Route 1, Premium ve First Edition modellerinde standart olarak alacak. Select donanımını tercih edenler, Konfor ve Teknoloji paketini 3.200 $ karşılığında satın alarak ADA eklemeyi seçebilecekler.

Active Drive Assist Nasıl Çalışıyor?

Teknoloji, Kuzey Amerika’daki 100.000 milden fazla haritalanmış otoyollarda araçları sürücü müdahalesi olmadan sürmek için bir kamera ve radar sensörleri kullanıyor. Rakip markalarda eller serbest sistemleri sürücülerin 15 veya 45 saniyelika ralıklar ile sürücülerin geri bildirimini gerektiriyor. Fakat Aktif Sürüş Yardımı, sürücünün otoyollarda çok daha uzun süreler ile dinlenmesini sağlıyor. Uyarlanabilir hız sabitleyici, aktif şerit kontrolü ve trafik işareti tanıma özelliklerini kullanan sistem; inşaat gibi herhangi bir engel olmadığı sürece saatlerce kendi kendine gidebilir.

ford eller serbest sürüş

Sistem, sürücünün gözlerini yoldan ayırmamasını sağlamak için sürücüye dönük bir kamera kullanır. Sürücünün başını eğmesi veya gözlerini yoldan ayırması durumunda sürücünün en azından başını kaldırmasını ve ardından tekerleği kontrol etmesini gerektiren bir dizi artan uyarı çalacaktır. Tesla’nın Otopilot sistemi, Ford ve Cadillac tarafından kullanılan kendi kendini izleme özelliğinden yoksundur.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here