Ford Otosan Ar-Ge Yatırımlarını Artırıyor!

Ülkemizin gurur kaynağı olan otomotiv şirketlerinin başında gelen Ford Otosan, bu başarıyı daha da geliştirmek üzerine yatırımlarına devam ediyor.

Teknoloji konusundaki trendlere uyum sağlayan ve bir adım sonrasını hedefleyen otomotiv şirketi, Ar-Ge projeleri ile gücüne güç katıyor.

Ar-Ge, İnovasyon, Sürdürülebilirlik gibi konulara oldukça önem veren marka, yaptığı çalışmalar ve yatarıcı fikirler ile yoluna devam ediyor.

Yol haritasındaki Albatross, LongRung, LaserSonix Q gibi projeler ile bu misyonu hayata geçiriyor.

1Ford Otosan Sürdürülebilir Bir Gelecek İstiyor

Gelecek nesiller için sevgi ile anılan bir şirket olma yolunu seçen marka, çevrecilik ve teknoloji dinamiklerini harman içinde yönetmek için gelişimine devam ediyor.

Ford Otosan tarafından yapılacak adımlar şöyle;

  • Düşük karbon tüketimli üretim prosesleri ile çok daha verimli çalışmalar yapmaya özen gösteriyor.
  • 2030 yılında araç başı karbon salınımlarını 2017‘ye göre %50-55 oranında azaltmayı ve 2050 yılında Karbon-Nötr olmayı hedefliyor.
  • Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı doğrultusunda, düşük karbonlu ekonomiye geçişte Otomotiv sektörünün dönüşümünü hızlandırmayı hedefliyoruz
  • Sera gazı azaltım hedefleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Elektrikli Araçlar ve Alternatif Yakıtlar;

  • Alternatif yakıt kullanan araçların sektöre kazandırılması için çalışmalar yürütüyoruz.
  • Geleceğin ulaşım teknolojisi olan elektrikli araçlara yatırım yapıyoruz.
  • %100 elektrikli kamyonumuzun üretim ve ihracatına 5 yıl içinde başlamayı hedefliyoruz.
  • 2040 yılından itibaren ağır ticari filo karbon ayak izinin sıfıra düşürmeyi hedefliyoruz.

2Ford Otosan Hakkında

Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.), Ford Motor Company* (%41) ve Koç Holding’in (%41) eşit oranda  hisse sahibi oldukları halka açık (%18) bir şirkettir.

2004 yılından bu yana, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 3 şirketi arasında yer alan Ford Otosan, son 10 yıldır otomotiv sektörü ihracat şampiyonu ve son 6 yıldır Türkiye ihracat şampiyonu olma başarısını göstermektedir.

2020 yılında da 4,9 milyar dolar tutarındaki araç ve parça ihracatı ile Türkiye ihracat şampiyonu olmuştur. Kocaeli’deki Gölcük ve Yeniköy Fabrikaları, Eskişehir’deki Eskişehir Fabrikası, İstanbul’daki Sancaktepe Ar-Ge Merkezi ve Yedek Parça Deposu ile 3 ana merkezde faaliyet gösteren Ford Otosan, 12.500’ü aşkın kişiye istihdam sağlamaktadır. Ford Otosan, Borsa İstanbul’daki en değerli otomotiv şirketidir.

Kaynak: Ford Otosan Resmi İnternet Sayfası

Sıfır Kilometre Ford Modelleri

Trink Sat!

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here