Ford Geleceğe Bakış 2021 Raporu Yayınlandı

0
872

Ford her yıl Ortadoğu, Avrupa, Amerika ve Asya pazarlarından 14 ülkenin verilerini inceleyerek geleceğe dair bir rapor hazırlıyor. Bu raporda tüketicilerin davranış eğilimleri ve de değişime ön ayak olacak trendler yer alıyor. Ford Geleceğe Bakış 2021 Raporu bize neler anlatıyor ? Bizi neler bekliyor ?

Ford Geleceğe Bakış 2021 Raporu

Ford’un paylaştığı bilgilere göre rapor, insanların dünya çapında sorunlarla başa çıkma yöntemlerini ve değişime ayak uydurma güçlerini öne çıkarıyor. Ford Geleceğe Bakış 2021 Raporu verilerine göre, pandemi döneminde küresel ölçekte tüketicilerin %69’u dünyada yaşanan değişiklikler karşısında kendisini bunalmış hissettiğini belirtirken, pandemi sırasındaki değişikliklere ise ne kadar iyi adapte oldukları sorulduğunda %47’si bunun “hayal ettiklerinden daha kolay” olduğunu söylüyor. Ancak buradaki en çok adaptasyon sorunu çeken neslin ise “Z Kuşağı” olduğu belirtiliyor.

Pandemi ile beraber artan stres ve belirsizlikler insanlarda ciddi bir endişe ortaya çıkarmış durumda. Yetişkinlerin yüzde 63’ü geçen yıla göre daha stresli hissettiklerini belirtiyor. Ve her 5 insandan 4’ü duygusal ve psikolojik açıdan zorluk çektiğini söylüyor. Yani psikolojik problemleri ile daha fazla ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorlar. En büyük problemleden birisi ise pandemi süreci ile beraber her 2 insandan birisi kendisini düzenli olarak yalnız hissediyor olması. Ve burada en yüksek oran genç kuşaklarda.

Ford Geleceğe Bakış 2021 Raporu

Rapor Ve Otomotiv Sektörü

Rapor tabiki otomotiv ve onlara dair bakış açıları ile alakalı da çok önemli bilgiler de veriyor. 2020 yılında aracı olan her 4 yetişkinden 1’den fazlası aracını rahatlamak için kullandığını söylüyor. Her 5 kişiden yaklaşık 1’i aracını yalnız kalmak, %17’si ise çalışmak için kullandığını ifade ediyor.

Ford Geleceğe Bakış 2021 Raporu, Dünya çapında yetişkinlerin %67’si “otonom araçların geleceği konusunda umutlu” olduklarını söylerken ebeveynlerin %68’i çocuklarını bir yabancı yerine sürücüsüz bir otomobile emanet etmeyi tercih ettiklerini ifade ediyor.

Pandeminin ilk günlerinde dünya çapında sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanırken hava kalitesindeki iyileşme “sürecin olumlu yanı” olarak kendini gösterdi. Ancak, plastik ve diğer tek kullanımlık malzeme tüketimi arttıkça bu iyimserlik hızla azaldı ve sürdürülebilir olmanın ve sürdürülebilir kalmanın her zaman eş zamanlı ilerlemediği görüldü. Özellikle genç kuşaklar bu durumdan kaygı duyuyor. Küresel ölçekte Z Kuşağı çalışanların %46’sı pandeminin bizi daha savurgan hale getirdiğini, %47’si ise pandeminin uzun vadede çevreyi olumsuz etkileyeceğini söylüyor.

Ford Geleceğe Bakış 2021 Raporu

İkinci El Araba İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here